Jeep renegade - ny tøff SUV

Av Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Jeep er Jeep. Derfor vil mange komme i ekstra god julestemning når de opplever nye Jeep Renegade – en ny SUV i kompaktklassen.


Renegade er et klassisk begrep i Jeep-familien, og den nye SUVen er utviklet i USA med produseres i Europa. Mens mange av konkurrentene produserer crossovere basert på tohjulstrekkere, er Jeep Renegade en ekte SUV med umiskjennelig Jeep-DNA. En skikkelig kraftplugg bygget med solide materialer, og tilbyr en premium opplevelse for både sjåfør og passasjerer, lover importøren.
Nye Renegade lanseres like over nyttår, men vi har allerede tyvtittet på nyttårsbarnet hos RSA BIL i Arendal. Der i gården kan Øyvind Torjesen nesten ikke styre sin begeistring for den tøffe nyheten.

På to og fire
– Jeep har et fantastisk renommé og denne bilen bør absolutt falle i smak. Renegade er både en sprek firehjulstrekker for hytteturer og andre barske forhold - og en velutstyrt familiebil med romslige utstyrsvalg. Bilen kan selvsagt også leveres med tohjulstrekk, sier han.
– Renegade kan tilbys med høyt utstyrsnivå og avansert teknologi som i dag kun finnes i premium SUV-er. Kundene kan velge mellom tre utstyrsvarianter, Longitude, Limited og Trailhawk.

Produseres i Italia
Renegade er den første modellen som tydeliggjør samarbeidet mellom Fiat og Chrysler. SUV’en produseres på Melfi-fabrikken i Italia og selges i over 100 land over hele verden, inkludert USA.
Den nye globetrotteren har en sterk personlighet og er riktig størrelse for bruk både i byen og på lengre turer, mener importøren.
I forbindelse med lanseringen påpeker importøren at Renegade karakteriserer muskuløst og moderne design. Designelementer som X-logoen, logo på førerseter, Moab-kart i midtkonsollen, edderkopp-ikon i tanklokket osv.
Renegade er første bilen i sin klasse som tilbyr 9-trinns automatgir fra ZF som i dag kun finnes i premium SUV-er.
Og prisen? Rimeligste 4X4 utgave koster 369.900, mens utgaven med forhjulsdrift koster 50.000 mindre.