Jubel for verdensbilen

Av Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Seiersjubelen i Amerika ga gjenklang i Amerikakleiva da Mercedes-Benz C-Klasse ble kåret til Årets Bil i verden

– Det er selvfølgelig veldig morsomt og inspirerende at nye C-Klasse gikk helt til topps under prestisjetunge «World Car Awards 2015», sier daglig leder hos Mercedes-Benz forhandler Agder Bil.
– Denne nyheten vil bety økt fokus på C-Klasse også hos oss, så vi er både stolte og optimistiske etter kåringen, sier han.

Tre World Car-titler
Ikke nok med at Mercedes-Benz sikret seg den aller gjeveste tittelen. S-Klasse Coupé ble kåret til årets luksusbil i verden og og AMG GT til årets sportsbil.
Kåringen av årets beste biler foregikk I forbindelse med den internasjonale bilmessen i New York. Det ble delt ut priser i flere kategorier, men ingen sikret seg flere priser enn Mercedes-Benz.

Luksus, sikkerhet og kjørekomfort
Den attraktive prisen «Årets bil» gikk til C-Klasse som juryen mente var best i klassen på luksus, sikkerhet og kjørekomfort.
Juryen i «World Car Awards» består av 75 anerkjente biljournalister fra 22 land og krever at kandidatene må være til salgs på minst to kontinenter mellom 1. januar 2014 og 31. mai 2015
– For oss er det ingen overraskelse at C-Klasse gikk helt til topps. Det er en fantastisk bil, men topp kvalitet i alle detaljer, sier Sondre Hansen.
Og hos importøren er naturligvis også begesitringen på topp.
– Viser suveren bredde
– Det er klart man blir stolt når C-Klasse blir kåret til årets firmabil av Dagens Næringsliv i 2014, kommer på pallen i tilsvarende kåring i Europa og nå krones årets bil i verden 2015. At Mercedes-Benz samtidig vinner priser for S-Klasse og AMG GT synligjør en bredde ingen andre merker kan vise til, sier Johnny Kristian Danielsen, direktør Mercedes-Benz personbil.