Kjører på med nye SUV'er

Agderposten Medier
Ford kjører på for å øke sin andel av det hurtigvoksende SUV-markedet.
Det starter tidlig neste år med den store SUV-modellen Edge, som debuterte med europeiske spesifikasjoner på høstens internasjonale bilutstilling i Frankfurt. Deretter vil Ford lansere fem nye eller oppgraderte SUV- og crossover-modeller i Europa de påfølgende tre år
.

Ford tar mål av seg til å selge 200.000 SUV’er i Europa innen 2016 – en økning på 200 prosent sammenlignet med 2013. Totalt sett forventes SUV-salget i Europa å øke fra 20 proent av det samlede personbilsalget i 2014 til 27 prosent innen 2020.

Eleganse og dynamikk
– Globalt sett har Ford hatt en tetposisjon hva gjelder SUV-salget i flere tiår, og vil nå levere et europeisk utvalg som tilbyr den elegansen, personbildynamikken og drivstoffeffektiviteten som har gjort SUV-modellene så populære i Europa, sier Jim Farley, styreformann og adm. direktør for Ford Europa.
– Etterhvert som SUV-etterspørselen fortsetter å øke vil modellene som Ford tilbyr dekke alt fra robuste modeller - som også kan kjøres off-road - til sportslige modeller som er konstruert og designet for en mer urban livsstil.

Kuga på to og fire
Ford åpner høstsesongen med flere spennende nyheter for SUV-entusiaster. Ford Kuga vil for første gang bli tilgjengelig med både for- og firehjulsdrift. Det betyr at prisen for den rimeligste høyutstyrsmodellen Titanium er kr. 310.000. Ford har også foretatt en oppgradering av sin populære Kuga. Blant nyheter på 2016-modellen av Kuga er standardisering av DAB-radio, og at kommunikasjonssystemet SYNC 2 med 8-tommers berøringsskjerm blir tilgjengelig. SYNC 2 er Fords kommunikasjonssystem med enkel stemmestyring av sentrale funksjoner og handsfree betjening av telefonen.
Systemet inneholder også en nødhjelpsassistanse som er utviklet for automatisk å ringe opp lokal redningstjeneste etter en ulykke - på riktig språk i forhold til det landet bilen måtte befinne seg i, og oppgir hvor bilen befinner seg rent geografisk.
Ford planlegger også lansering av en betydelig forbedret versjon av den kompakte EcoSport SUV-modellen, med nytt interiør, bedre ytelser og kjøredynamikk

SUV har ungt publikum
En ny undersøkelse i Europa gjennomført for Ford viser at spesielt gruppen 17 til 34 år - tiltrekkes av SUV-modellene. Det borger for at SUV-salget vil akselerere etterhvert som denne gruppen kommer i posisjon til å kjøpe ny bil.
Undersøkelsen viser at 1 av 4 som har til hensikt å kjøpe ny bil i denne gruppen vil kjøpe en SUV. Undersøkelsen, gjennomført blant 5000 voksne i Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia, fant at gruppen 17 – 34 år i større grad enn noen annen aldersgruppe mente at en SUV - mer enn andre biltyper - ga kjøreglede og var bilen de ønsket å bli sett i.

Kraftig utvidelse av AWD-utvalget
Ford forventer at salget av kjøretøy med AWD i Europa vil øke fra 46.000 i 2014 til 70.000 i 2016 – en vekst på 50%.
Markedsdirektør Geir Haugaard hos Ford Motor Norge er svært optimistisk grunnet utvidelsen til hele 9 modeller i Fords sortiment med AWD – det største utvalget Ford noensinne har kunnet tilby europeiske kunder.
– Med AWD nå tilgjengelig på nye Mondeo, Mondeo Vignale, S-MAX og Galaxy - i tillegg til Kuga, Ranger, 2-tonns Transit, samt toppmodellen Focus RS og den store Ford Edge - som begge lanseres i første halvdel av 2016 - vil dette garantert trekke flere kunder til Ford. I Norge står modeller med AWD for nesten 40 prosent av totalsalget på personbiler, så utvidelsen av modellutvalget med AWD passer perfekt for det norske markedet, avslutter Haugaard.