Klar for årets happening

Linda Marie Anderstrøm, Agderposten Medier
BilXtra stiller mannsterke hele helga med nyttige råd til kunder som har spørsmål om produkter for å holde bilen i godt skikk. De tar selvsagt også med seg et utvalg av produkter til bilmessa, og noe som bør interessere enhver bilentusiast er at BilXtra på messen i år også kommer til å vie en del oppmerksomhet til teknikk. Det er nemlig ikke bare utstyret som må være i orden for å oppnå gode resultater. Det blir demonstrasjon av bilpleieutstyr og metoder for effektivt å hanskes med flekker og skrap av ymse slag.

Riktig teknikk
For å sikre et godt resultat av bilpleie så er det ikke bare gode produkter som skal være på plass, Asdal understreker at nok kunnskap før man går i gang er det er helt avgjørende. For eksempel må man vite at sjiktet med klarlakk er veldig tynt, og at en for grov polish vil kunne fjerne klarlakken helt slik at bilen i verste fall må lakkeres om på nytt. Med seg på messen byr ikke BilXtra kun på egen ekspertise, den internasjonalt anerkjente produsenten Rupes stiller også med utdypende informasjon og nyheter om utstyr for både proffer og for Hvermansen.
– Ved polering kan det gå fryktelig galt hvis ikke man har teknikken på plass. En vanlig feil er å kjøpe billige roterende poleringsutstyr som kjøres for hardt og uten kunnskap om riktig bruk. Det resulterer som regel alltid i en hologram-effekt, advarer Asdal.
BilXtra lover at de tar med seg en bil som er ordentlig slitt i lakken for å få frem akkurat hvor stor effekt ordentlig og god pleie av bilen kan ha.

Barn i bil
De vil i år også vise riktig montering av barneutstyr til bil.
- Vi kommer til å vise forsvarlig håndtering av barneseter, det blir blant annet konkrete eksempler med et par ulike barnestoler, og en sittepute for de litt eldre barna. Mange er veldig flinke til å sikre de minste barna, men glemmer hvor viktig det er at selv eldre barn som er for store til bilstol må sitte riktig.
Asdal kan fortelle at dersom barnet blir sittende direkte i bilsetet kan det bli feil i forhold til barnets høyde. Sitter man for lavt blir det helt feil i forhold til både seteryggen og ikke minst setebeltet. Det kan bli veldig farlig ved et sammenstøt. Gode råd om sikkerhet i bil får man aldri nok av, og Asdal anbefaler alle å friske opp kunnskapen med jevne mellomrom:
– En bevisst tilnærming til sikkerhet i bil og til forsvarlig bruk av utstyr som barneseter er utrolig viktig, konkluderer han.


Ekspertråd på bilpleie
BilXtra gir følgende tre ekspertråd for høst- og vintersesongen:
  • 1.Sørg for å vokse bilen godt i god tid før vinteren. Før du vokser må bilen først rengjøres grundig. Ingen insekter og annet skitt skal henger igjen, det vil gi dårlig effekt av voksingen. Deretter polerer du forsiktig for å fjerne ujevnheter eller småskrap. Til slutt legger du på et godt lag med voks som beskytter lakken mot veisalt som ellers kan føre til rust og andre skader på bilen.
  • 2.Ta deg tid til å holde bilen ren vinteren gjennom, du kommer langt med lett avfetting og vask. Gjør du dette forlenger du effekten av voksinga som du gjorde før vinteren.
  • 3.Husk å holde bilen fin og fresh innvendig også. For eksempel bør AC-en renses omtrent annethvert år for å forhindre vond lukt og oppblomstring av bakterier i AC-anlegget.