Kul Koleos ny SUV-utfordrer

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Nordmenn elsker SUV‘er og kjøper stadig flere av dem. Nå utfordrer en feiende flott fransk nyhet bestselgerne. Renault Koleos har både komfort, kraft og eleganse i massevis. Og den stortrives både i ulendt terreng og på motorveien.

Renault går høyt på banen før Norges-premiéren i neste uke og fastslår at nye Koleos har musklene til en SUV og finessen og de avanserte funksjonene fra en stor sedan. Og når den franske bilgigant dundrer inn i kampen om SUV-kundenes gunst er kraftfull design, eksklusivt interiør og avanserte funksjoner gode argumenter.
– Koleos er nærmest en luksus-SUV med veldig god plass, eksklusivt interiør, suveren firehjulsteknologi, automatgir og avansert mutimediasystem, sier en oppglødd Renault-salgssjef Bjørn Åke Minde, som nesten ikke kan vente til nyheten skal vises for kundene.

– MÅ prøvekjøres
– Jeg gleder meg veldig til vi kan presentere Koleos på den røde løperen og la folk få prøve bilen. Dette er nemlig en bil som MÅ prøvekjøres! sier han.
Nye Koleos er en fullblods SUV som kan leveres med avansert firehjulstrekk i kombinasjon med automatgir. Bakkeklaringen er på 21 cm. og bilen har en av de aller romsligste kupéene i klassen. Dessuten er det et stort pluss at Renaults avanserte R-link2 multimediesystem med navigasjen er standard på alle modellene. Dessuten må prisen karakterisers som behagelig.

På to og fire
Førerassistansesystemene analyserer kontinuerlig situasjonen og aktiverer umiddelbart en teknologisk løsning som bedrer sikkerheten, og varsler eller tilrettelegger for føreren når det er behov for det.
Koleos leveres med to alternative dieselmotorer – en 1,6-liter med 130 hester samt en 2,0-liter med 177 hk. Førstnevnte leveres i Norge kun i kombinasjon med manuell girkasse og forhjulsdrift, mens toliteren kombineres med automat (CVT) og firehjulsdrift.
Minde opplyser at de første bilene som kommer til Norge har automatgir og firehjulstrekk.

Avansert
Toppmodellen BOSE Edition har eksklusivt lydanlegg fra BOSE med 12 høyttalere inkludert subwoofer. Det gir deg følelsen av å ha med deg konsertsalen på tur.
R-LINK2-systemet med 7 eller 8,7 toms berøringsskjerm kan konfigureres etter ønske og brukes til å styre bilfunksjoner, navigasjonssystem, telefoni og førerassistentsystemer