Lekker ny premium spydspiss

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Joda, dette er en folkevogn! Lekre Arteon er det nye flaggskipet, en elegant, sprek og topputstyrt sportscoupé med god plass og premium kjørekomfort.

– Volkswagen-salget vårt første halvår har vært all time high og det er veldig spennende å toppe suksessen med lansering av den nye spydspissen, en premium sportscoupé, sier salgssjef Lars Gommerud hos Gromstad Auto, som naturlig nok er svært begeistret for det nye flaggskipet.
– De som ønsker seg en stor, sportslig og lekker bil med automatgir og topp utstyr bør virkelig benytte sjansen til å prøve Arteon, sier han.

Komfort og sportslighet
Volkswagen presenterer nye Arteon som en moderne gran turismo-modell som leverer både komfort, sportslighet og moderne design til en fornuftig pris. Bilen plasserer seg over Passat i Volkswagens modellportefølje, og vil med det være Volkswagens toppmodell i Europa.
Arteon kombinerer designelementer fra klassiske sportsbiler med elegansen og plassen til en fastback.
Et av de viktigste designelementene er den ekspressive fronten. Panseret som strekker seg både ned mot grillen og delvis ned mot forskjermene er med på å gi bilen karakter. Det samme gjelder grillen som strekker seg i hele Arteons bredde og på den måten bidrar til å forsterke inntrykket av en bred og muskuløs bil med sportslige aner. Også formene langs siden, med brede skjermer, hjul i størrelser opp til 20 tommer og en kraftig skulderlinje, forteller om bilens sportslige karakter.

DSG automat som standard
Gran turismo-konseptet innebærer også i stor grad praktiske egenskaper. I tillegg til det linjelekre utseendet byr Arteon på komfortable sitteplasser til fem personer samt et bagasjeromsvolum på 563 liter som kan økes til 1557 liter ved å legge ned baksetene. Den store bakluken bidrar også til at innlasting er vesentlig enklere enn i en tradisjonell sedan.
Under panseret kan Arteon leveres med seks forskjellige motoralternativer fra 150 til 280 hestekrefter. Alle motorene er moderne, firesylindrede turbomotorer med direkte innsprøytning.
De første to kraftnivåene byr på like ytelser for bensin- og dieselmotorene: 150 og 190 hestekrefter. Den kraftigste dieselmotoren yter 240 hestekrefter, mens toppmodellen med bensinmotor yter 280 hestekrefter.
Alle Arteon i Norge leveres med DSG automatgir som standard. 4MOTION firehjulsdrift vil være standard på 190hk og 240hk TDI samt på 280hk TSI.

Mye tilgjengelig utstyr
For å matche bilens fremtidsrettede utseende, har den også blitt utstyrt med topp moderne assistentsystemer. Blant annet kan Arteon leveres med siste utgave av adaptiv cruise control (ACC) som nå tar hensyn til ting som fartsgrenser og ruteinformasjon og justerer farten deretter.
Også de nye dynamiske kurvelysene tar nå hensyn til data om veien. Ved å ta i bruk informasjon fra bilens GPS-system kan de lyse opp svingene allerede før sjåføren svinger. Arteon er også utstyrt med andre generasjon Emergency Assist som både bremser ned bilen og styrer den mot høyre (så lenge det er klart) dersom sjåføren får et illebefinnende.

To utstyrsversjoner
Arteon er tilgjengelig i to forskjellige utstyrsversjoner i Norge: Elegance og R-Line. Førstnevnte er fokusert på premiumsegmentets materialer og designtrekk, mens R-Line-modellene er utformet for kundene som setter pris på bilens sportslige gener – i likhet med på Volkswagens andre R-Line-modeller.
Basert på de to utstyrsnivåene kan bilen personaliseres i stor grad, og en lang rekke ekstrautstyr er tilgjengelig – som for eksempel panoramasoltak, massasjeseter og tofarget nappaskinninteriør.
--