Liten nyhet med høy X-faktor

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Opel speeder opp med spennende lanseringer. I neste uke presenteres Crossland X – en tøff, kompakt og svært velutstyrt crossover. Vi har allerede vært på veien med nyheten som oppfyller nordmenns ønsker om høy kjørestilling, fleksible løsninger, høy bakkeklaring, masse utstyr og en komfortabel prislapp.

– Dette er en perfekt bil for dem som ikke har behov for en stor bil, men til gjengjeld prioriterer å sitte høyt, ha god oversikt, ekstra bakkeklaring og ha de mest avanserte sikkerhets- og assistansesystemene tilgjengelig, sier Rune Pedersen hos Auto-Car, som forbereder Crossland X-premiére i neste uke.
– Dessuten er dette en ypperlig nummer to-bil, med mange fleksible løsninger, sier han.

X-familien
Som det andre medlemmet av X-familien, tar Crossland X plass ved siden av nye Mokka X, mens storebror Grandland X vil bli lansert senere i år.
Crossland X markerer starten på en modelloffensiv som Opel kaller «7 i 17», som er en del av storsatsingen som inneholder 29 nye modeller fra 2016 til 2020.
Crossland kombinerer i følge Opels markedsførere «det beste fra to klasser: Tøft utseende som en SUV kombinert med det du trenger i en smart og fleksibel bil til hverdagsbruk».
Med sin lengde på 421 centimeter, er nye Crossland X bare 16 centimeter kortere enn Opel Astra, til gjengjeld er den 10 centimeter høyere. Dette gjør at alle i bilen nyter godt av en mer oppreist sittestilling som gir god oversikt og plass. For de som ønsker ytterligere romfølelse kommer også Crossland X med panorama glasstak.

Vil velge Premium
Crossland X kommer i to utstyrsnivåer, Innovation og Premium. Rune Pedersen hos Auto-Car er sikker på at de aller fleste vil velge Premium-utgaven, som man også kan få med automatgir.
Nykommeren er utstyrt med en PSAs velkjente 3-sylindrede 1.2 liters bensinmotor som yter 110. Mer enn nok til å sørge for kjapp og behagelig kjøring.
Og prisen ligger godt under 300.000, selv med Premium-utgavens omfattende utstyrsnivå.

Sikkerhet for alle
Nykommeren leverer også godt når det gjelder å gjøre kjøringen både tryggere, enklere og mer komfortabel. Crossland X kommer med LED AFL (Adaptive Forward Lighting), ryggekamera med panoramafunksjon, avansert parkeringsassistent, kollisjonsvarsling med fotgjengeroppdagelse og automatisk nødbrems. I tillegg har den også et system som registrerer om føreren blir søvnig, automatisk filholderassistent, skiltgjenkjenning og blindsonevarsling.
Nye Crossland X har som alle Opel-modeller meget gode tilkoblingsmuligheter med støtte for Apple CarPlay og Android Auto i tillegg til Opel OnStar – førerens personlige rådgiver på veien.

Smarte løsninger - god plass
Bagasjeplassen er 410 liter med baksetene i vanlig posisjon. I tillegg kan baksetepassasjerene regulere setet 15 centimeter i lengderetning, noe som gjør at man kan velge mer beinplass i baksetet, eller mer plass til bagasje. Med setene i fremste posisjon økes bagasjeplassen til klasseledende 520 liter.

.Tydelig design
Nye Opel Crossland X viser tydelige familielikheten med resten av modellene, og linjene fra Opel-blitsen midt i grillen fortsetter ut i lyktene der de ender i den gjenkjennelige doble vingen som dannes av LED-kjørelyset.
Opel Crossland X er 421,2 centimeter lang, har en bredde på 176,5 centimeter og en høyde på 159 centimeter. Det «flytende taket» viser klart slektskap til Opel Adam – og på samme måte som for Opels minstemann, kan kunden velge mellom ulike takfarger på Crossland X.