Med Focus på kjøreglede

Hans Vidar Levinsen, Agderposten Medier
Ford Focus ST hadde presselansering i fjellene bakom Nice i Frankrike, og den 2,3 liters bensinmotoren med 280hk leverte virkelig varene på de svingete veiene.

Fredrik Sandberg Nilsen og Trygve Nilsen gleder seg til å få Ford Focus ST til butikken i Arendal, og det er ikke så vanskelig å forstå, for det er en særdeles trivelig bil.
Man får to biler i en bil her, en komfortabel Ford Focus og en sportsbil som kan gi svært mye kjøreglede i forhold til prisen.

Testet Focus ST i Nice
Det første man merker når man setter seg inn i bilen en svært varm dag i Nice er Recaro stolen som er standardutstyr i Ford Focus ST. Her holdes man meget godt på plass i setet, noe som er svært gunstig om man skal teste de 280hk bilen leverer på svingete veier.
Det neste man merker er at bilens klimaanlegg er godt, og man får raskt en behagelig temperatur.
Rattet er godt å holde i, og det manuelle giret er presist og inspirerende å bruke.
Når man skal kjøre på et sted man kanskje ikke har vært før setter man også raskt pris på et navigasjonssystem med delt skjerm der man får oversikt og detaljer samtidig.
420 NM og 0-100 på 5,7 sekunder kombinert med et svært så trivelig lydbilde fra motor og eksosanlegg gjør at du kan få trent smilemusklene litt mer enn du kanskje er vant med.

Komfortabel familiebil
Ved å trykke på en knapp vil de avanserte støtdemperne også kunne levere meget god komfort, og det føles plutselig som en helt annen bil, som en familiebil du vil reise langt og komfortabelt med.
Med romslig baksete og 375 liters bagasjeplass så er det også meget god plass i denne bilen til en familie. Og man kan også få den som stasjonsvogn med 608 liters bagasjerom dersom plassbehovet er større.
Kjører man mye langt, og er på jakt etter lavere forbruk kan man velge Ford Focus ST med dieselmotor også. Den har 190hk og 400NM og gjør unna 0-100 på 7,6 sekunder.
Hengerfeste kan man få på en Focus ST om man ønsker det, da kan bensinmotoren dra opp til 1600kg, og dieselen kan dra opp til 1800kg
  • -Her får man egentlig to biler i en bil, sier Fredrik
  • -Prisene starter på omlag 450 000 for dieselen forteller Trygve, og for bensinmotoren skal staten ha en del ekstra inn i avgifter, så den starter på rett over 550 000.
  • -Bare kom innom Arendal Auto, så skal vi hjelpe deg med den bilen som passer best for deg.