Mye nytt fra Audi

Hans Vidar Levinsen, Agderposten Medier
Audi A4 er en velkjent modell hos Audi, og den har nå kommet i ny og forfrisket utgave. Nye og mer aggressive linjer gjør nye A4 tøffere å se på, og det gjelder fra alle vinkler du ser bilen. Du kan velge mellom bensinmotor eller dieselmotor, og du kan naturligvis få den med Quattro om du velger dieselmotoren med 190hk.
Prisene for nye Audi A4 avant starter på 469 000.

Hyttebilen
Nye A6 Allroad er meget romslig, og leverer solid på komfort. Med luftfjæringer og Drive select kan du i hastigheter under 30 km/t få hele 18,4 cm bakkeklaring på den siste mest kronglete biten på hytteveien. Kjører du i over 120 km/t i Danmark eller på Autobahn vil bilen ha hele 6 cm lavere bakkeklaring, noe som gir lavere forbruk i høyere hastigheter.

A6 Allroad er utstyrt med en meget trekkvillig V6 dieselmotor med litt ulikt antall hestekrefter på de ulike motoralternativene, fra 231hk og opp til 349hk.
Designet innvendig er helt nytt og svært moderne, med den nye toskjermsløsningen man finner i A7 og e-Tron. Både lekkert og funksjonelt.

Utvendig har også A6 Allroad fått en stor oppgradering mot et tøffere utseende. Og du kan få den nye A6 Allroad fra 799 900 levert i Arendal.

Ladbar hybrid
Den nye Q5 TFSI e er en romslig og komfortabel SUV som kan kjøres hele 47 km på ren strøm, det var i hvert fall det vi fikk til på gamle E18 mellom Grimstad og Kristiansand. Med en slik elektrisk rekkevidde kan man kjøre dagligdags småkjøring på elektrisk kraft, og batteriet lader du opp hjemme mens du sover.

Den dagen du skal på langtur kan du ta pause hvor og når du vil, selv om det ikke er noen ladere der. Det er stadig flere som oppdager fordelene en ladbar hybrid med skikkelig rekkevidde kan gi.

Med 367hk og 500NM gjør Q5 TFSI e unna 0-100 på 5,3 sekunder, og kan nærmest defineres som en familierakett. Prisene på denne svært spreke ladbare hybriden starter på 677 000.

Jørn Tunsberg og Haakon Gromstad har travle dager for tiden, og rekker så vidt å bli med på et bilde i butikken før de løper tilbake til kunder som vil ha nye biler.

-Vi merker at folk har oppdaget at det er mulig å bestille den nye Audi eTron 50. Det er jo bare helt utrolig mye bil for pengene, så det er veldig mange som vil ha den, sier Jørn.

-Det er moro med mye å gjøre, sier Haakon, og vi vet jo at det er mange flere nye Audimodeller på vei også, så her er det bare å ta turen innom Gromstad Auto for en trivelig Audiprat.