Ny Outback - enda mer ustoppelig

Av Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Nye Outback forsvarer med glans Subarus kraftfulle motto Ustoppelig! Selve trendsetteren for crossover-begrepet har både SUV’ens egenskaper og de viktigste elementene fra store, luksuriøse stasjonsvogner. Med Subarus supre firehjulsdrift, høy bakkeklaring, svært god plass, elegant utseende og masse utstyr er det ikke rart interessen for nyheten er er stor.


- Nye Outback er blitt veldig godt mottatt av kundene og salget er upåklagelig. Det er jo en velkjent bil som passer ypperlig i norske kjøreforhold, og den nye generasjonen har fått en rekke forbedringer. Flottere design, enda mer plass og svært mye avansert utstyr gjør virkelig Outback’en utstoppelig, sier Jim Tore Benestvedt hos Subaru-forhandler Grimstad Bil.

Skikkelig Norges-pakke
Subaru-importøren sparer naturlig nok ikke på konfekten i presentasjonen av nye Outback. Bilen omtales som en skikkelig Norges-pakke. En høyreist stasjonsvogn med dieselmotor, automatgir og firehjulsdrift er som musikk i norske bilkjøperes ører, heter det.
Og det er jo nettopp disse elementene som har skapt Subarus sterke image i Norge.

Enda mer ustoppelig
Subaru-modellene har fått et meget godt rykte som pålitelige og tøffe firehjulstrekkere. Med såkalte X-Mode blir nye Outback enda mer ustoppelig. X-Mode kan aktiveres under ekstra vanskelige kjøreforhold og hjelper deg frem ved å optimalisere samspillet mellom motor, girkasse, firehjulsdrift og bremser, slik at bilen får maksimalt grep på glatt og ulendt underlag.
Interiøret har fått en delikat makeover, er blitt enda mer støysvak - og enda viktigere for de fleste: Nye Outback har mer plass enn noen gang. Svært god benplass i baksetet, større bagasjeplass, ekstra oppbevaringsrom og smarte løsninger gjør dette til en attraktiv bil for dem med en aktiv livsstil.

To utstyrsversjoner
De som faller for nye Outback kan velge mellom to utstyrsversjoner, Classic og Sport Premium. Toppmodellen har bl.a. skinn og 18 toms felger.
Men både Classic og Sport Premium leveres med for eksempel 7-toms navigasjonsskjerm og DAB+ som standard.
Om du velger bensin eller diesel blir smak og behag. Prisen er den samme for versjonen med 2,0 liters diesel på 150 hk eller 2,5 liters bensin med 175 hk.

Eye-sight
I nye Outback tilbys sjåføren det testvinnende førerassistansesystem EyeSight på modeller med Lineartronic automatgir.
To kameraer fungerer som ekstra øyne og hjelper sjåføren å holde oversikt i trafikken ved å beregne avstand og fart på alle objekter foran bilen.
Om det skulle oppstå fare for en kollisjon sier EyeSight ifra i god tid, og kan til og med bremse farten om nødvendig.

Infotainment
En annen spennende nyhet er et meget moderne infotainmentanlegg! En 7” fargeskjerm med berørings- og stemmestyring, store ikoner og glimrende funksjonalitet kombineres i Premium-modellene med hele 12 Harman/Kardon kvalitetshøyttalere.
Med dette lydanlegget loves det at enhver kjøretur blir en opplevelse!