Ny SUV med høy wow!-faktor

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Nordmenn elsker SUV og ukens nyhet er Peugeot 3008 – en kraftfull, elegant og særdeles velutstyrt SUV som i følge forhandleren har høy wow!-faktor. Med velkjent fransk kjørekomfort kombinert med teknologi, design og sikkerhet på toppnivå utfordres bestselgerene i klassen.

– Lanseringen av nye 3008 SUV er lovende. De som har prøvd bilen er veldig begeistret. Mange sier at de får en wow!-følelse når de setter seg inn i bilen, og den bare forsterkes når de kjører. Det skjønner jeg godt, det er en utrolig spennende og fin bil, sier Sondre Hansen, daglig leder hos Agder Bil.

Slo til på direkten

Han forteller at noen kunder har slått til og kjøpt 3008 på direkten, og han håper og tror at mange flere vil velge den elegante nye SUVen.
Første generasjon 3008 ble lansert i 2009. Siden den gang har salget av SUVer tatt helt av, og nye 3008 er en tvers igjennom ny bil, med tøffere design, moderne teknologi og enda bedre kjøreegenskaper enn den populære forgjengeren.

Helt i front
Nye 3008 bygger på konsernets modulære plattform EMP2, og er dermed helt i front når det gjelder både teknologi, design og sikkerhet. Den nye arkitekturen som danner basisen for nye 3008 sørger for bedre komfort og økt plass innvendig samtidig som bilen i gjennomsnitt er 100 kilo lettere enn den forrige generasjonen. Dette, i kombinasjon med moderne motorteknologi, sørger for at forbruk og utslipp er blant de laveste i klassen.

LED-lys med løveklør
3008 SUV har velbalanserte, harmoniske proporsjoner. Typiske effekter er den tredimensjonale grillen med sjakkmønster og LED-frontlykter som gir et elegant, katteaktig utseende, og bilens stramme design fremheves av det skinnende Black Diamondi-taket.
Den innovative stilen fortsetter med den blanke sorte stripen som går tvers over bakstussen, der det er montert LED-kjørelys som er formet som løveklør.

Klasseledende motorer

Nyheten leveres med to bensin- og to dieselmotorer i forskjellige utgaver. Bensinmotorene er klasseledende når man sammenligner utslipp og effekt og finnes i en drivstoffgjerrig 1,2-liter PureTech-versjon som yter 130 hestekrefter. Denne kan kombineres med både sekstrinns manuell og automatisk girkasse. For de mer krafthungrige vil nye 3008 også leveres med en 1,6-liters THP-motor som yter 165 hestekrefter i kombinasjon med sekstrinns automat
De to BlueHDI-motorene på 1,6 og 2,0 liter leveres i effektversjoner på 100, 120, 150 og 180 hestekrefter. Versjonene på 180 og 120 hestekrefter kan leveres i kombinasjon med en sekstrinns automatgirkasse.

Futuristisk
Når du setter deg inn i bilen dras blikket straks mot det flotte, futuristiske dashbordet og ikke minst de tekniske nyvinningene i den mest avanserte versjonen av Peugeot i-Cockpit.
Rattet er mer kompakt, og den store berøringsskjermen på åtte tommeri ser ut som et nettbrett montert midt på dashbordet. Det 12,3 tommer store digitale head-up-displayet kan konfigureres og tilpasses og sørger for at du har all viktig informasjon i synsfeltet.
Peugeot i-Cockpit har også seks elegante tangentformede vippebryterei som gir lett tilgang til de viktigste betjeningsfunksjonene: radio, klimaanlegg, navigasjon, bilinnstillinger, telefon og mobilapper.
For ikke på snakke om duftsprederinnstillingene «Boost» og «Relax», som definitivt tar livet av Wunderbaum. Du kan velge blant flere utsøkte dufter, for eksempel «Cosmic Leather» – en læraktig og sensuell duft, Peugeots signaturduft.....