Ny folke-SUV med X-faktor

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Mokka X er hverken en eksklusiv kaffedelikatesse eller en hemmelig militæroperasjon – men en usedvanlig velutstyrt, barsk og spennende Opel-nyhet. En kompakt SUV med alle kvalifikasjoner for å kunne bli en perfekt Norges-bil. Norgespremiéren er 8. november, men vi har kjørt folke-SUVen allerede.

– Mokka har vært en viktig modell for oss siden lanseringen i 2012 og jeg er sikker på at den nye X-utgaven blir en fulltreffer. Ikke minst med suksess-kombinasjonen firehjulstrekk, automatgir og bensinmotor, sier Opel-forhandler Jarl Helge Venemyr, som kunne registrere mange anerkjennende reaksjoner under førvisningen denne uken.
Mokka har spilt en viktig rolle i Opels comeback de siste årene.
Den kompakte SUVen, har rekruttert mange nye kunder, som har falt for kombinasjonen av en design som kombinerer det tøffe sportslige, med gode kjøreegenskaper også på dårlige veier.
Mokka X har fått et helt nytt og friskere eksteriørdesign, nytt interiør og et klasseledende infotainmentsystem, avanserte sikkerhetssystemer, fantastisk lysteknologi og ikke minst OnStar – Opels personlige rådgiver på veien.
Ved siden av den nye generasjonen med 1,6-liters stillegående dieselmotorer, vil også Mokka X bli utstyrt med den nye generasjonen 1,4-liters Direct Injection Turbo bensinmotor, nå i kombinasjon med automatgir, start/stopp og firehjulsdrift.

Klar for tøffe utfordringer
Nye Mokka X blir den første modellen som bærer bokstaven «X» på bakluken, for å vise at det er en bil som gjerne tar utfordringene med tøffere og mer utfordrende kjøreforhold, enn mer tradisjonelle modeller.
Eksteriørdesignet på nye Mokka X er tøffere. Den nye fronten tydeliggjør slektskapet med resten av Opels nye design, med den vingeformede horisontale grillen, og den tydelige doble vingen som skapes av LED-kjørelys.

Alltid oppkoblet
På plass bak rattet i nye Mokka X møtes man av et helt nytt interiør. Dashbordet har klare likhetstrekk med det vi kjenner fra nye Astra.
Midtkonsollen er bygget rundt nye 7- og 8-tommers berøringsskjermer, lastet med den nyeste generasjonen IntelliLink infotainment. Seneste generasjon IntelliLink støtter både Apple CarPlay og Android Auto for speiling av innholdet på din smarttelefon.
Mokka X får ytterligere en komfortfunksjon, gjennom nøkkelfri åpning og start.

Bensin, automat og 4X4
I tillegg til den nye generasjonen 1,6-liters dieselmotor med 110 hestekrefter (81 kW) og 136 hestekrefter (100 kW) får nå Opels kompakte SUV en helt ny bensinmotor.
Den nye generasjonen 1,4-liters Direct Injection Turbo på 152 hestekrefter (112 kW) i kombinasjon med en sekstrinns automatgirkasse og adaptiv firehjulsdrift.
Firehjulsdriften i Mokka X, med en elektromagnetisk flerplateclutch, er effektiv og smart. Når underlaget er tørt, er det forhjulene som driver (bortsett fra når du starter – da driver bilen på alle fire hjulene), noe som sørger for å holde forbruket nede. Avhengig av underlaget vil elektronikken sørge for sømløs variasjon av driften fra 100 prosent forhjulsdrift, til å fordele inntil 50 prosent av kreftene mellom de to akslene.

Økt sikkerhet
I tillegg til firehjulsdriftsystemet, har ingeniørene hos Opel fulgt strategien med å bringe ny teknologi til folket.
Et eksempel på dette er de nye Adaptive Forward Lighting (AFL) LED frontlykter. Det nye AFL LED-lysene sørger for å tilpasse lyset avhengig av hvor, og hvordan du kjører.
Systemet har ni ulike lysmønstre og erstatter dagens BiXenon AFL. Fordelen med AFL LED er at det gir et bedre og hvitere lys, samtidig som det er ikke har noen bevegelige deler inne i lampen. Det gjør systemet både raskere, og mer presist – samtidig som det er enda mer driftssikkert over tid.
I tillegg til dette får Mokka X den nyeste generasjonen Opel Eye frontkamera, med høyere oppløsning og mer prosessorkraft, noe som bidrar til samle informasjon til en rekke førerstøttesystemer.

-