Ny folkebil og flaggskip

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Suzukis nye flaggskip S-Cross SUV er på norske høstveier. Kraftigere, flottere og høyere på alle fire. Klar til å overta hegemoniet som den nye folkebilen.

Helt fra Baleno tok Norge med storm for tyve år siden har Suzuki hatt hevd på folkebil-stempelet. Og etter noen år med nyhetstørke har de barske, praktiske og prisgunstige firehjulstrekkerne fra Japan igjen styrket sitt omdømme og popularitet.
Først med Suzuki SX4 S-Cross, så med nye Vitara – og nå altså S-Cross SUV.
Nordmenn har sans for høybeinte biler med firehjulstrekk og automatgir. Når S-Cross SUV også har sprekt utseende og er usedvanlig velutstyrt, bør en ny folkebil-suksess være sikret.

Pangstart
– Interessen og salget er upåklagelig. Vi fikk en real pangstart under før-premieren på bilmessen i august, hvor vi hadde rekordsalg. Og vi har fornøyelsen av å levere S-Cross SUV til mange kunder. Det er veldig morsomt.
Det sier salgssjef Jan Erik Stiansen hos RSA BIL Arendal, som bekrefter at omtrent alle som kjøper den nye bilen velger automatgir.

Automat og 4X4

– Automatgir og firehjulstrekk er en sikker vinnerkombinasjon, sier han.
Stiansen forteller at S-Cross SUVs barske, litt sofistikerte utseende tiltaler mange kunder. Det samme gjelder i høyeste grad den nye spreke og drivstoffgjerrige 1,4 liters BoosterJet turbo bensinmotoren som yter 140 hk.
Før den nye Suzuki’en nådde norske høstveier, har den høstet dørssevis med lovord i europeiske motorpresse. Storavisen The Telegraph omtaler for eksempel bilen som direkte genial.

Topp utstyr

Den nye Suzuki-SUV’en har bagsjerom på 440 liter. Klassens største skal vi tro importøren. Bilen er romslig og interiøret er lekkert. Men mest imponerende er standardutstyret som bl.a. omfatter sort skinninteriør, elektrisk dobbelskyvende panoramasoltak, Bi-LED, LED kjørelys, DAB+-radio med navigasjon og Bluetooth, ryggekamera, parkeringssensor foran og bak, adaptive cruise control (ACC), radar break assist (RBA), bakkestartassistent og regnsensor.
I tillegg kan bilen utstyres med mye spennende tilbehør.
S-Cross SUV er utstyrt med et nytt firehjulsdriftsystem med fire valgbare moduser: Auto, Sport, Snow og Lock. Ved å velge modus på en bryter i midtkonsollen sørger sjåføren for optimal kjørekontroll under ulike forhold.

Mer Suzuki-nytt

Jan Erik Stiansen har mer spennende Suzuki-nytt på lager. Og kort tid gjør Ignis come-back på det norske markedet.
Den lille SUV’en som var svært populær for snart ti år siden, kommer nemlig i helt ny utgave. Nå med tilnavnet SHVS, som står for Smart Hybrid Vehicle by Suzuki.
Ignis Smart Hybrid lanseres om noen få uker, og etter oppmerksomheten hybriden fikk under verdenspremieren i Paris kan vi vente stor interesse for den nye «bySUV’eni».
– Med S-Cross SUV og Ignis Smart Hybrid bør det bli et riktig spennende Suzuki-år også i 2017. sier Stiansen.