Nye GLE leverer komfort i toppklasse

Hans Vidar Levinsen, Agderposten Medier
GLE er såpass stor at det er en bil du setter deg litt opp i, noe som naturlig nok gir en fantastisk oversikt over veibanen og alt som foregår der. Det er jo i seg selv komfortabelt, men her er det mye som er lagt til rette for at du skal komme fram uthvilt og fornøyd.

Hva er komfort?
Komfort er til en viss grad satt sammen av ulike individuelle meninger om hva det er som gir deg som person komfort, men et godt sete, et godt ratt, god utsikt og lavt støynivå er det nok mange som kan være enig i at bidrar til å påvirke nivået av komfort.

Setet i GLE kan ha ulik utforming og utstyrsnivå, men selv om du kanskje ikke velger sete med massasje og ventilering, så sitter du likevel meget godt her. Dersom du velger Energizing-pakken som bilen kan leveres med vil det elektrisk justerbare setet likevel kunne gi deg «bevegelse», og bilen minner deg på at det kanskje er på tide med litt oppkvikkende lyd, lys, luft og bevegelse som varer i ca 10 minutter.
Rattet kombinerer mykhet, skinn og hardhet på en måte som gjør det komfortabelt å holde i det i time etter time, for selv med aktiv filholder slått på, så er det du som har ansvaret for å holde bilen på veien.

Bilen ligger godt på veien, med komfortable og gode støtdempere, og støynivået inne i bilen er meget lavt, noe som lar deg nyte radio, musikk, podcast eller stillheten mens du skuer ut over alt som skjer på veien foran deg.

Komforten er forbedret fra forrige GLE med en forbedret Airmatic-luftfjæring, som også kan kombineres med den nye E-Active body control.

Lavt forbruk
Vi har kjørt bilen fra Lørenskog til Nordfjordeid, og tilbake neste dag, dermed vet vi en del om den gode komforten bilen leverer.

På en såpass lang tur, over fjell, og med en stor og romslig SUV, er det jo nesten å forvente at det blir en del forbruk. Vi kjørte GLE 300d som har en dieselmotor som yter 245hk og 500NM, og fikk et forbruk på vår langturtest på imponerende 0,61 liter på mila.

Nye GLE har vokst med 10,5 cm i lengden, og akselavstanden har vokst med 8cm, og nå kan man bestille GLE som 7-seter. Som 5-seter leverer den hele 825 liters bagasjerom.

Mye standardutstyr
Prisen på nye GLE 300d starter på 937 900, og da har fellesskapet fått sine 345 911 i avgifter.

På denne bilen er det med utstyr som 9 trinns G-tronic automatgir, 2 soners klimaanlegg, LED High performance lys, oppvarmede spylerdyser, widescreen cockpit, MBUX-brukergrensesnitt med stemmestyring og navigasjon, ryggekamera, adaptiv fjernlysassistent, parkeringsassistent og elektrisk bakluke bare for å nevne litt.

Det finnes naturlig nok mulighet for å utstyre disse bilene ekstra godt, enten gjennom pakkeløsninger eller ved helt individuelle valg fra listen over ekstra utstyr. I denne prosessen kan det være kjekt å få litt hjelp, og hos Agder Bil i Arendal hjelper de deg med å finne ut hvilket utstyr det er kjekt for deg at du har i forhold til dine behov, ønsker og preferanser.

Kommer som labar hybrid
I slutten av 2019, eller starten av 2020 kommer GLE som ladbar hybrid. Denne kombinerer en effektiv dieselmotor med et batteri med kapasitet på 31,2 kWh. Etter WLTP-standarden kan denne kjøres inntil 99km på elektrisitet. Maksimal hastighet når man kjører på elektrisitet er 160km/t.

Den ladbare hybriden får en systemeffekt på 320hk og 700NM, og kan trekke henger med vekt opptil 3500kg.

Denne ladbare hybriden skal ikke få noe «trinn» i bagasjerommet, slik enkelte andre ladbare hybrider fra Mercedes-Benz har hatt før.

Med den ladbare hybriden vil man kunne kjøre elektrisk i hverdagen, mens dieselmotoren bare bidrar om du trenger kraftig akselerasjon eller skal på en skikkelig langtur.