Nye L200 fra Mitsubishi!

Hans Vidar Levinsen, Agderposten Medier

Det er noe helt eget med å sette seg opp i en pick-up, og bare vite at man kommer seg fram akkurat dit man vil. Omtrent som om det er noen veldig gamle gener i oss, som tar oss tilbake til hestens tid, da man kunne oppdage nye landskap på hesteryggen.

Litt av det samme ønsket om å utfordres av naturen sniker seg fram bak rattet på en pickup, nettopp fordi man vet at den takler så utrolig krevende utfordringer dersom man kan servere det til den.

Nytt design
Når man ser nye L200 fra Mitsubishi er det ikke vanskelig å se at fronten har fått en ganske solid oppgradering i designet. Mer moderne og uten tvil et mye nyere uttrykk enn forrige L200 hadde.

Det barske nye uttrykket viser fram hvilke egenskaper som bor i denne bilen.
Nye LED-lys er med på å gi bedre sikt når du kjører der det ikke er gatelys.
Bilen vi fikk låne av Autocar har den nye spreke fargen Sunflear Orange Pearl, det er litt moro at ikke alle biler må være grå eller sorte.

Ekstrem fremkommelighet
Dersom du tester en bil med ekstrem fremkommelighet i spesialdesignede off-road-løyper kan det virke som om de har opphevet de fleste fysiske lover, og at bilene klarer det umulige, derfor informerer Mitsubishi sine kjøpere på sine nettsider om at fysikkens lover fortsatt gjelder, også for de som kjøper en L200.

Mitsubishi L200 har Super Select 4WD-II med fire kjøremoduser og to låsbare differensialer, dermed takler L200 alle typer terreng der det finnes mulighet for bil å ferdes.

Motoren som sørger for fremdriften er en 2,3 liters diesel som leverer 400NM og 150hk, som sørger for god drivstofføkonomi og lavt CO2-utslipp.

Bakkestartfunksjon og stabilitetskontroll med egen funksjon dersom du har en tilhenger bakom pickupen, det er funksjoner man raskt blir glad i å ha.

Flest med 2 seter
På grunn av det norske avgiftssystemet selges det flest L200 med 2 seter. Da starter bilen på 348 165 før avgifter og 408 000 dersom du ikke har en bedrift med avgiftsfritak som kjøper bilen.

Vil du ha med utstyrsnivå Instyle + og automatgir er prisen før avgifter 394 026 og med avgifter 463 900.

Vil du ha 5 seter i L200 så er jo det mulig, men da er prisen med avgifter fra kr 759 200 for en Intense + med manuelt gir. Instyle + med automat og 5 seter koster med avgifter kr 812 200.

Arbeidsjern
En sentral grunn til at stadig flere kjøper seg pickup her i Norge er egenskapene de har som et arbeidsredskap. Nye L200 har over 1 tonn nyttelast i tillegg til å ha inntil 3100kg hengervekt. Da må du passe på at du har et førerkort som tillater deg å kjøre dette arbeidsjernet.

Tester du bilen på motorvei, vil du oppleve at den også leverer på komfort, og dermed får L200 plutselig mange flere funksjoner enn å bare være en ren arbeidsbil.

Du er velkommen til å oppleve nye Mitsubishi L200 hos Auto-car på Stoa.