Nye Toyota C-HR. Nå med 184hk!

Hans Vidar Levinsen - Agderposten Medier

De Største endringene ser man ikke utenpå
I alle utstyrsnivåer med to-farget lakk, eller bitone lakk som Toyota kaller det, så har man nå mulighet til å velge den nye 2-liters bensinmotoren, som sammen med den elektriske motoren lager en systemeffekt på hele 184hk.
At C-HR har fått nytt understell som gjør at man virkelig drar på smilebåndet om man kjører litt aktivt på svingete vei er heller ikke noe man så lett ser på utsiden av denne bilen. Det er derimot noe man lett merker om man tester den.
Man kan heller ikke se at den har blitt bedre støyisolert, men i motorveihastighet kan man nå nyte enda mer stillhet i kupeen enn før. Den nye 2-liters motoren er også mer stillegående, så her er det lett å trives på langtur.

Flere motorer og utstyrsnivåer
Toyota har ikke sluttet med 1,8 liters bensinmotor med hybrid til GHR, og man kan fortsatt få den med en 1,2 liters bensin som ikke har hybrid, men som har AWD om det er maksimal fremkommelighet man er på jakt etter.
Active er navnet på innstegsmodellen som nå i nye CHR også har inkludert 1 7" alufelger, Toyota Touch 2 MMI 9 anlegg med DAB, Android Auto og Apple CarPlay, LED kjørelys bare for å nevne noe av alt det nye utstyret man Over Active kommer Lounge Tech, som man også kan få i en Bitone med Alcantara, og eventuelt også med JBLanlegg som gir ekstra god lyd i C-HR.
Over Lounge Tech kommer Supreme Tech, og Orange er omtrent som Supreme Tech, men har 18" sortlakkerte felger og orange/black bitone lakk, og leveres bare med den sterkeste motoren.

Apple CarPlay og Android Auto
Det at C-HR nå har mulighet for både AppleCar Play og Android Auto gjør at mobiltelefonen din integreres enda mer med bilens infotainmentsystem. Jeg testet Apple CarPlay, og her kan man høre på SMS, og diktere svar på SMS uten å ta øynene fra veien. Man har tilgang på spillelister man har laget i Spotify, og man kan velge å bruker GoogleMaps dersom man ønsker det.
Kanskje du vil høre videre på en lydbok, eller høre på en podcast mens du kjører, eller sjekke ut andre nyttige apper som egner seg til bruk mens man kjører bil.

Praktisk
En noe robust bygget kar på 185 cm får fint plass i baksetet til både hode og knær, noe man ikke så lett ser om man bare kikker utenpå bilen.
På taket kan man ha taklast, og det er også mulig med hengerfeste på C-HR, noe som gjør den til en praktisk og anvendelig bil.
Det er også mange som liker å sette seg inn i en bil, og ikke ned i en bil, og da bør man jo ta en nærmere kikk på den kule Crossoveren Toyota C-HR.
Hos Toyota Arendal kan du nå både se på og prøve den nye C-HR, det er du hjertelig velkommen til!