Nye VW Transporter T6.1 klar for oppdrag

Hans Vidar Levinsen, Agderposten Medier

Den nye Transporteren har fått helt nye elektromekanisk styring, noe som gjør det mulig å få en hel rekke nye assistenter på plass. Vi snakker om aktiv filholder, parkeringsassistent, tilhengerassistent som hjelper med rygging av henger, samt sidevindassistent som passer på å holde deg i veien selv ved sterk sidevind, bare for å nevne noen nye muligheter.

Lansert i Amsterdam
Hans Vidar var på plass under lanseringen i Amsterdam for noen måneder siden, og fikk teste den nye Transporteren der. Man merket meget raskt de svært gode kjøreegenskapene. Vi fant ikke noen overskrifter om nye fjæringer, så Hans Vidar spurte de som har laget bilen om dette også er nytt.

De kunne svare at i forbindelse med å lage ny elektromekanisk styring, så ble det også laget nytt fjæringsopplegg, noe som har forbedret allerede gode kjøreegenskaper.

En annen nyhet er gjennomlastingsluka fra varerommet og under høyre passasjersete. Denne kan man bytte ut med låsbart rom under de to passasjersetene foran.

Man kan få de analoge instrumentene man er vant med, men nå kan man også få elektroniske instrumenter, der man selv kan velge hvordan de skal se ut og hva de skal vise. Man kan for eksempel få vist fram navigasjon der man har instrumentene.

Infotainmentskjermen er ny og forbedret, og skulle du ønske din Transporter med sidehengslede bakdører så kan du nå også få ryggekamera til slike bakdører.

Fremkommelighet og fleksibilitet
Vi snakker litt med Joachim Høst som er salgssjef for nyttekjøretøy hos Gromstad Auto, og spør han hva han mener folk er så glad i med Transporter

-Det er ingen tvil om at folk setter pris på å komme fram dit de skal jobbe også på vanskelig og vekslende vinterføre her på Sørlandet, så 4Motion er folk veldig glad i med Transporter, sier Joachim.

-Så har du fleksibiliteten med ulike størrelser på bilen, utstyr og spesialbygde løsninger man kan få inne i bilen slik at den blir spesialtilpasset til de behov den enkelte har, forklarer han.

-Så er den meget støysvak og komfortabel å kjøre med.

-Her hos oss har vi egne folk som ordner med varebil, slik at bilen kommer raskest mulig på veien igjen, for det er det aller mest sentrale for en håndverker, forklarer Joachim.

Når det gjelder utstyr som er tilgjengelig til en Transporter så er det liten tvil om at forskjellene på en personbil og en varebil blir stadig mindre på denne fronten.
Det at man kan bruke Apple Car Play trådøst i nye Transporter sier litt om det.

Elektrifisering
Volkswagen legger ikke skjul på at det kommer varianter av Transporter med elektrifiserte fremdriftsløsninger.

Det kommer en helelektrisk varebilversjon av Transporter der man kan velge mellom et stort 77,6 kWh batteri eller et mindre 38,8 kWh batteri. For det store batteriet snakker vi bra rekkevidde, mer enn 400km etter NEDC-standarden.

Den elektriske versjonen av VW Transporter vil få en motor med 82kW/112hk.