Nye Volvo XC90 på plass hos JM Auto

Hans Vidar Levinsen, Agderposten Medier
Anders Klem Husebye som er produktsjef for Volvo hos JM Auto synes den nye XC90 har blitt enda et lite hakk lekrere enn den var før.
-Bilen du får ta litt bilder av i dag er en Inscription, noe man ser raskest på grillen som er i krom, sier Anders.
-Men du kan også få XC90 i Momentum og R-design som begge har en front som skiller seg litt fra Inscription, forklarer han.

Lekker 7-seter
Når du ser den nye Volvo XC90 utenpå, så er den ikke ekstremt annerledes på noe vis, men rammen rundt grillen er noe mer tydelig for å ta ett eksempel på en endring. Et par nye eksteriørfarger kan man også velge, og det er mulig å velge nye felger som den forrige XC90 ikke hadde.
Normalt har XC90 hatt 5 eller 7 seter, men den nye kan man også få som 6-seter om man ønsker det. En spesialmodell, Excellence, har fortsatt mulighet for 4 seters oppsett som limousin.
Uansett hvilken versjon av XC90 du velger er det lekkert og elegant både utenpå og inni. Det er nytt at man til R-design kan velge lyst interiør, og det har også kommet et lyst grått interiør til de som ikke vil ha veldig mørkt eller veldig lyst skinn i setene.

Nye mildhybridmotorer
Den mest solgte XC90 er T8, en ladbar hybrid som nå har fått forbedret regenerering og nye batteripakker som skal gi noe lenger rekkevidde elektrisk.
De som før valgte diesel eller bensin til sin XC90 kan nå få dem som mildhybridløsninger, som skal redusere forbruket med om lag 15%. Du merker veldig lite til hybridsystemet som tar vare på bremse-energien, og bruker den til å hjelpe hovedmotoren, slik at forbruket reduseres. Mildhybrider får bokstaven B bakpå bilen, slik dieselvarianten har bokstaven D.

Ny aktiv sikkerhetsteknologi
Hos Volvo skjer det stadig nye ting på sikkerhetsfronten, som styrehjelp med både City Safety og Blind Spot Information System (BLIS). City Safety med autobrems er fortsatt det eneste systemet på markedet som kan gjenkjenne fotgjengere, syklister og store dyr. Oncoming Lane Mitigation-systemet er nå også tilgjengelig i XC90, mens Cross Traffic Alert-teknologien nå kommer med autobrems.

Ta turen innom JM Auto for å prøve den nye Volvo XC90.