Nytt friskt Toyota-pust

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Bilåret 2017 starter med et feiende friskt Toyota-pust. I disse dager har nyskapningen C-HR Norges-premiére, en crossover som vekker oppsikt og begeistring for design, teknologi og kjøreglede.

– Vi har hatt nye C-HR i butikken noen dager og den vekker åpenbart begeistring. Vi ser tydelige tendenser til at designet appellerer både til gamle og nye kundegrupper. Dette er en ny Toyota i dobbel forstand, sier Johan Fredrik Grønlie, salgssjef hos Toyota Arendal.
Det faktum at den iøynefallende nyskapningen leveres enten med 1,2 liters turboladet bensinmotor på 115 hestekrefter eller som hybrid med samlet effekt på 122 hester, gjør den naturligvis ekstra attraktiv. Toyota er og blir hybridmesteren. Førstnevnte utgave er også tilgjengelig med firehjulsdrift.

Skiller seg ut
C-HR er en såkalt crossover, designet for å skille seg ut i Toyotas modellutvalg. Det gjør den – til de grader!
Designerne har virkelig fått frie hender til å la kreativiteten sprudle for å skape noe spesielt, noe som tradisjonelle SUV’er ikke kan tilby. En bil for dem som vil ha en høy sittestilling, men ikke vil ha kantete former fra en tradisjonell firehjulstrekker. De vil også ha en smidig kjørefølelse.

Coupé High-Rider
Nye C-HR er ikke en SUV eller en ordinær personbil. Navnet C-HR står for Coupé High-Rider – en coupé hvor man sitter høyt. Toyotas ingeniører har villet introdusere en distinkt styling som bringer med seg ny dynamikk og sensualitet inn i crossover-klassen.
Nyheten har fått et diamantinspirert stylingtema, med fremtredende hjulbuer i alle fire hjørner som uttrykker bilens styrke og rigiditet, hvor man kombinerer en kraftfull nedre del av karosseriet med en strømlinjeformet kupéprofil.

Høyteknologi
Coupe-stylingen er forsterket av skjulte dørhåndtak som er integrert i c-stolpen. Inntrykket av fart ivaretas av den dramatiske taklinjen som går over i en stor og svært aerodynamisk spoiler. Bak har den sterkt avsmalende kupeen fått en topphengslet bakdør. Dette står i kontrast til de fremtredende hjulbuene, som gir den nye crossoveren bredde og et kraftfullt uttrykk.
De førerorienterte områdene i kupeen har innovative detaljer og intuitiv høyteknologi. Alle brytere og displayer er lett vendt mot føreren, det gjelder også den nydesignede 8-tommers berøringsskjermen med Toyotas Multimedia ’16 navigasjonsplattform.

Topp utstyrsnivå

I tråd med Toyotas beslutning om å ta i bruk avansert sikkerhetsutstyr på alle modeller, tilbys modellen som standard med Toyota Safety Sense. Systemet inkluderer et kollisjonsvern (inkludert fotgjenger-gjenkjenning), adaptive cruise kontroll, Filskiftevarsler med styrekontroll, automatisk fjernlys og skilt-gjenkjenning.
Tilgjengelig er også utstyr som nøkkelfri låsing og start, farget glass, delskinn, Toyotas nyskapende S-IPA system (Simple Intelligent Park Assist), 18” alufelger og to-farget metallic lakk.
C-HR har fått tilgang på det ultimate innen lyd i C-crossover segmentet, gjennom et spesielt tilpasset JBL premium audio system med en 8-kanals, 576 Watts stereo forsterker og 9-høyttalere.

Ledende drivlinjer
Med sistegenerasjon hybrid drivlinje oppnår C-HR et klasseledende CO2-utslipp så lavt som 85 g/km og et drivstofforbruk på bare 0,37 l/mil.
Alternativt kan Toyota C-HR leveres med en 115 hk/85 kW 1.2 liters turbo bensinmotor, som fikk sin debut i Auris. Den er tilgjengelig med en 6-trinns manuell girkasse eller en CVT automatisk girkasse, og sistnevnte er også tilgjengelig med firehjulstrekk.
De som faller for nye C-HR kan velge mellom tre utstyrsnivåer: Active, Dynamic, og Supreme. De to sistnevnte kan dessuten leveres i variantene Dynamic Tech og Supreme Tech. I tillegg kommer ved lansering en svært komplett versjon av hybriden, ved navn Launch Edition.
Prisene starter på drøye 300.000 kroner for en forhjulsdrevet Active hybrid.