Opel med lekkert nytt flaggskip

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Med knallekkert utseende og lastet med avansert teknologi er Opels nye flaggskip klart for norgespremiére. Opel Insignia er definitivt en attraktiv og prisgunstig utfordrer til premium-konkurrentene.

Nye Opel Insignia er større, vakrere, lettere, sportsligere og proppfull av avansert utstyr. Alt er standard, fordi Opel følger opp sin produktstrategi med biler riktig utstyrt for Norge. Med kun ett utstyrsnivå – Premium.
Det betyr at flaggskipet er lastet med utstyr som sikkert ville kostet et sekssifret beløp ekstra hvis bilen hadde hatt et annet tysk merke i grillen.

Stor interesse
– Min opplevelse av nye Insignia er helt spesiell. Bilen er enda flottere enn førsteinntrykket man får av bilder og filmer. Proporsjonene er perfekte, og bilen er enda større og mer elegant enn bildene gir inntrykk av, sier en svært fornøyd Opel-forhandler Jarl Helge Venemyr, som har registrert stor interesse for nye Insignia helt siden verdenslanseringen i Geneve i vår.
– Norgespremiéren er ikke før om et par uker, men forhåndssalget er allerede godt i gang, så dette ser lovende ut, sier han.
Prisvinner
Kombiutgaven som har fått navnet Insignia Grand Sport er allerede på plass i forretningen. Stasjonsvognen Insignia Sports Tourer kommer om kort tid, og Venemyr er rimelig sikkert på at den blir bestselgeren.
Premiumutstyrt med en helt ny 1,5 liters bensinturbo på 165 hestekrefter, får Insignia Grand Sport en startpris på 347.900 kroner, mens tillegget for stasjonsvognen, Sports Tourer, kun er 10.000 kroner.

Helt nye drivlinjer
Den nye bensinmotoren er tilgjengelig med sekstrinns manuelt gir, eller en ny sekstrinns automatgirkasse. Både Grand Sport og Sports Tourer blir også tilgjengelig med en toliters bensinturbo på hele 260 hestekrefter i kombinasjon med en helt ny åttetrinns automatkasse og firehjulsdrift.
I tillegg til dette blir også nye Insignia tilgjengelig med dieselmotorer fra 136 til 210 hestekrefter. Den store dieselmotoren kommer også i kombinasjon med firehjulsdrift i Grand Sport.

Lastet med teknologi
Nye Insignia Sports Tourer er utstyrt med andre generasjon av Opel IntelliLux LED® matrix. De 32 ledsegmentene skifter lynraskt mellom ulike lysmønstre, og bidrar til økt sikkerhet på veien. Et dedikert LED-segment i hver frontlykt til å gi et fjernlys som rekker 400 meter foran bilen.

Super assistanse og komfort
Nye Opel Insignia kommer også med head-up-display som viser informasjon om trafikkskilt, hastighet eller informasjon fra navigasjonen, slik at sjåføren kan holde øynene på veien.
For enklere parkering kommer nye Insignia med 360-graders kamera, som ved hjelp av fire kamera på hver siden av bilen, sørger for å gi deg fullstendig oversikt.
Foran sitter man i siste generasjon ergonomiske AGR-seter, nå også tilgjengelig med elektrisk justerbare sidevanger, massasje og ventilasjon. For økt komfort kan også nevnes: Oppvarmet frontrute, varme i baksetet, midtarmlene med koppholdere og 3-delt bakseterygg.

Personlig rådgiver
Sentralt i midtkonsollen sitter en stor rammeløs skjerm med siste versjon av Opel IntelliLink, som sømløst integrerer smarttelefonen din mot Apple CarPlay eller Android Auto.
I tillegg er selvsagt nye Insignia, som resten av Opels modeller, utstyrt med Opel OnStar, et system som allerede leverer tjenester fra automatisk varsling ved ulykke, til diagnose og hjelp til å finne ditt neste reisemål. Gjennom lanseringen av nye Insignia tar Opel OnStar ett sted videre.
Nå kan din personlige rådgiver på veien også hjelpe deg med å både finne og bestille hotell, eller finne enn ledig parkeringsplass.