Oppfrisket. råsterk - og billigere!

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
En av Norges mest populære SUV‘er er blitt enda sprekere med 160 hk dieselmotor, ni-trinns automatgir og innovativ ny teknologi..

Honda CR-V er nå tilgjngelig med ny, kraftigere 1,6 I i-DTEC-dieselmotor som genererer 160 HK og 350 Nm.
En sprek nyhet er også en ni-trinns automatgirkasse som gir reduserte utslipp og bedre drivstoff-økonomi.
Dessuten er et nytt bilunderholdnings- og teknologisystem innført i hele modellserien.
– Med et oppfrisket design, den råsterke motor/girkasse-kombinasjon og nyskapende teknologi er CR-V mer attraktiv for norske kjøpere enn noen gang, sier Magnar Hovatn, Honda-ansvarlig hos Bavaria Arendal.

Nye, mer effektive motorer
Den firehjulsdrevne CR-V er na tilgjengelig med den nye kraftige dieselmotoren (160 HK) ogden helt nye h(llyeffektive automatgirkassen med ni trinn.
Den nye 1,6 I i-DTEC firesylindrede dieselmotoren fra Hondas Earth Dreams Technology-serie, gir betraktelig h(llyere effekt enn forgjengeren, med (llkt kraft og dreiemoment pa henholdsvis 160 HK og 350 Nm.
Motoren kan kombineres med to girkasser: enten en seks-trinns manuell type som gir under 130 g/km med C02-utslipp, noe som er ledende i klassen. Eller, for å utnytte den nyeste motorens effektivitet fullt ut, en ny ni-trinns automatgirkasse. Nar en ni-trinns enhet monteres,slipper CR-V ut mindre enn 135 g/km med C02, en reduksjon pa hele 20% sammenlignet med den forrige fem-trinns automatgirkassen.
Den tohjulsdrevne CR-V-diesel,som leveres med manuell girkasse, viderefører drivverket fra tidligere, og er utstyrt med en 1,61 i-DTEC-motor pa 120 HK, med utslipp helt nede i 115 g/km. 2,0 I i-VTEC­ bensinmotoren forblir tilgjengelig, med en effekt pa 155 HK, som nå overholder Euro6-kravene.

Helt ny infotainment-teknologi
Nå er også CR-V gjort tilgjengelig med Honda Connect, det innovative nye app-drevne infotainment­systemet.
Det er montert som standard i hele 4WD-serien. Det gir større brukervennlighet og flere tilkoblingsmuligheter mens man kjører, og har et bredt spekter med funksjoner presentert på en 7- tommers berøringsskjerm.
Honda Connect gir fører og forsetepassasjer rask tilgang til alt fra informasjon om bilen, ryggekamera og musikk, til Bluetooth-tilkobling for telefoner og aktivering av Mirrorlink-teknologi.

The Power of Dreams
Det nye systemets funksjoner inkluderer internett-tilgang, ni forhåndsinstallerte apper, samt tilgang til Honda App Center. Honda Connect er også tilgjengelig med Garmin-satellittnavigasjon, lydkildevisning, AM/FM/DAB­ og lnternett-radio, telefongrensesnitt og Bluetooth-tilkobling.
I tillegg tilbys et ryggekamera med dynamisk veiledning, samt et utvalg av bilopplysninger, slik som trippteller, drivstofføkonomi og reisetid.
– Det er med andre ord en svært oppdatert og forfrisket CR-V som nå er tilgjengelig hos oss i Arendal, sier Hovatn.

55.000 billigere
Med ny motor, ny girkasse, nytt underholdningssystem, Iavere drivstofforbruk, Iavere utslipp og høyere ytelser er selvsagt også prisen høyere?
– Tvert i mot! Vi har senket prisene pa CR-V med opptil 55.000! Vår toppmodell CR-V Executive med navigasjon har gatt ned i pris med utrolige 55.325 kroner, sier Hovatn.