Optima(l) ny stasjonsvogn

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Med nye Optima SW slår Kia kraftig hull på myten om at SUV har overtatt hegemoniet fra store stasjonsvogner.

For den store, elegante, praktiske og svært velutstyrte stasjonsvognen med Kias uovertrufne 7 års garanti er svært aktuell både som romslig familiebil og firmabil.
Optima SW er fleksibel med bagasjerom på 553 liter, seter som kan legges ned og splittes 40:20:40, og elektrisk åpning og lukking av bakluke med håndfri funksjon. Bilen har samme bredde (1,860 mm) og lengde (4,855 mm) som sedanen, men blir 5 mm høyere (1,860 mm).
- Jeg er sikker på at Optima SW vil styrke Kias offensiv i Norge og tiltrekke oss nye kundergrupper. Det er viktig å ha en bil i det såkalte D-segmentet, og denne bilen har alt. Spesielt utvalget av avanserte sikkerhets- og kommunikasjonssystemer er imponerende, sier Atle Høyvang, salgssjef hos Bertel O. Steen Agder.

Fire varianter
Optima SW er tilgjengelig med 1,7 liters CRDi dieselmotor med 141 hk og 6 trinns manuell eller 7 trinns DCT automatkasse.
Bilen kommer i fire utstyrsvarianter, nemlig Classic, Active, Active Business og GT Line.
Sedanens uavhengige hjuloppheng er overført til stasjonsvognen, mens fjæring og støtdempere er tilpasset stasjonsvognens vektfordeling. Elektronisk justerbart understell med innstillingsmuligheter tilpasset europeisk smak er standard på GT-versjonen, og kan velges som tilbehør til biler med 1.7 liters CRDi dieselmotor.

Android Auto og Apple CarPlay
Interiøret er førerorientert, og leveres med teknologi som vanligvis assosieres med biler i høyere divisjoner. Kia har satset på en mer premiumfølelse med bruk av myke materialer.
Optima stasjonsvogn vil være av de første modeller fra Kia som får Android Auto, utviklet mot Android telefoner, og Apple CarPlay for iPhone. Begge systemer har stemmestyring som tillater fører å holde oppmerksomheten på veien til enhver tid.
Navigasjonssystemet tilbyr Kia Connected Services med oppdatert kjøreorientert informasjon. Systemet driftes av TomTom, og tilkoblingsmuligheter inkluderer blant annet traffikkoppdateringer, varsel om fartskontroll, søk og værmelding. Annet tilgjengelig utstyr er blant annet trådløs mobillading, 360-graders kamera og Smart Parking Assist System (SPAS).

Sikkerhet
Stasjonsvognen leveres med en rekke aktive og passive sikkerhetssystemer, som blant annet: Adaptiv Smart Cruise Control (SCC), Automatisk nødbremsesystem, Lane Keeping Assist System (LKAS), Fjernlysassistent, Skiltleser, Blindsonevarsel, Varsling for kryssende trafikk ved rygging ut av parkeringsplass.

Ladehybrid i juni

Høyvang kan for øvrig opplyse at i juni kommer Optima SW som plug-in hybrid med bedre batterikapasitet enn tidligere hybrid-versjoner. Plug-in versjonen får elektrisk rekkevidde opp til 54 kilometer
Lithium-polymer batteripakken er på 9.8 kWh, og den elektrisk motoren på 50 kW. Dette gir en rekkevidde på opp til 54 km.
Sammen med Kias effektive 2.0 liter bensinmotor har bilen en total ytelse på 205 hk. CO2 utslipp er ventet å komme ned til 37 g/km