Optimistisk nytt Mazda-team

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
– Jeg har vokst opp i butikk og i bagasjerommet i min mors Mazda. Derfor har jeg skikkelig godfølelse for Mazda og god kundebehandling.
Det sier Jostein Tellefsen, ny selger hos Sigmund Aasen AS. Like entusiastisk er den andre nykomlingen i Mazda-teamet, Anders Henrik Friisø. Sammen har duoen klokkertro på fortsatt suksess for japanske kvalitetsbiler.


Tellefsen ble flasket opp i elektrobransjen. Gjennom årene har han vært ut og inn i denne bransjen, med et par «sidesprang» i bl.a. bilbransjen. Etter en periode med opplæring av butikkpersonell innen elektrobransjen og svært mye reising, er han veldig fornøyd i sin nye tilværelse.
– Jeg hadde fremfor alt lyst til å jobbe med salg og komme tilbake til direkte kundekontakt. At min arbeidsplass nå er bare noen minutter hjemmefra, er selvsagt et stort pluss, sier han.

Mazda-kvalitet
At den nye selgeren alltid har vært begeistret for Mazda er naturligvis positivt. Og han nøler ikke når vi ber ham karakterisere bilene han selger med ett ord:
– Kvalitet!
– Det har aldri vært stillet spørsmål ved kvaliteten i japanske biler. At Mazdas modeller nå har flott design og førsteklasses interiør på høyde med europeeiske biler og vel så det, samtidig som generell kvalitet er udiskutabel, gjør Mazdas modeller svært attraktive for nordmenn. Det viser jo bl.a. den store interessen for flaggskipet Mazda CX-5, som i flere år har vært Norges mest solgte SUV, sier han.

Bredt modellutvalg
Mazda har ennå ikke lansert elbiler. Det tar Tellefsen med knusende ro.
– Mazda er knallgode på moderne bensin- og dieselmotorer – og det er tross alt fremdeles det viktigste i de store markedene i Asia, Europa og USA. Men en ny og spennende allianse er jo dannet av Mazda og Toyota. Allerede i 2019 får vi se det første resultatet av samarbeidet. Da kommer Mazda med den første hybriden, sier han.
Den ferske Mazda-representanten er for øvrig opptatt av å understreke at Mazda har et meget bredt modellutvalg. I Norge er særlig SUV-modellene CX-5 og CX-3 populære, men også Mazda6 er attraktiv som stasjonsvogn og sedan. I tillegg er både Mazda2 og Mazda3 populære, prisgunstige modeller som selges jevnt og trutt.
Dessuten har forhandleren i Arendal alltid verdens mest solgte roadster, ikoniske Mazda MX-5, i butikken.

God service viktigst
Anders Henrik Friisø stortrives allerede som selger av nye og brukte biler. Han pendler fra Åmli, hvor han har drevet gårdsbruk. Men med bakgrunn i bl.a. databransjen har salg trigget ham.
– Jeg gleder meg hver dag til å komme på jobb, sier han.
– Det er veldig gøy å jobbe med Mazda og det viktigste for meg er å yte god service. Jeg vil gi kundene en god opplevelse når de kommer til oss for å se på bil.