Oser av X-.faktor

Jens P Christensen, Agderposten Medier
Nye BMW X1 oser av X-faktor. Du har sikkert sett den i majestetisk TV-fokus under verdenscupen i skiskyting og langrenn. Nå kan den beundres og prøvekjøres på sørlandske desemberveier. En kompakt premium-SUV som inntar soleklar favorittposisjon.

– Nye X1 er absolutt vår mest aktuelle modell i øyeblikket. Det er en bil som faller i smak hos de aller fleste og scorer høyt på design, størrelse og kjøreegenskaper til en riktig pris, sier Bavaria-salgssjef Glenn Taraldsen, som har vært føre vár og bestilt mange biler for å kunne tilby kjøpelystne kunder leveringsklar X1 på strak arm.
– Vi har vært litt ekstra tøffe denne gangen og bestilt ekstra mange biler, nettopp fordi vi er sikre på at nye X1 vil bli veldig ettertraktet.
– Derfor ville vi sørge for at ikke kundene skulle vente for lenge på ny bil. X1 har jo fått en enorm oppmerksomhet og veldig positiv omtale over hele Europa, sier han

«Alle» vil ha firehjulsdrift
– BMW X1 appellerer til alle kundegrupper, fra de yngste til de godt voksne. Høy sitteposisjon, avansert og nyttig teknologi og fremfor alt fremragende kjøreegenskaper gjør dette til en suveren bil på all slags føre. Og vi konstaterer at nesten alle velger BMXs sofistikerte firehjulsdrift xDrive, selv om bilen også kan leveres med forhjulsdrift, sier Taraldsen, som bekrefter at TV-fokuseringen er veldig positiv. – Kunder kommer innom og forteller at de har sett bilen på TV. Det gir oppmerksomhet og har god effekt.

Firehjulsdrift og automat
I solid BMW-stil leveres nye X1 i flere utstyrs- og motorversjoner, men Glenn Taraldsen en ganske sikker på at de aller fleste som starter et nytt år i BMWs nye folke-SUV velger firehjulsdrift, automatgir og 150 hesters motor.
– Det er en helt suveren kombinasjon, sier han bestemt, og forteller at syv av 10 kunder velger automatgir når de kjøper ny BMW

Topp kjøreglede
Andre generasjon X1 (første kom i 2009) har typisk SAV-utseende med korte overheng og lang akselavstand. Inne i kupeen er X-filosofien like fremtredende med en høy sitteposisjon, omgitt av kvalitetsmaterialer og et intuitivt betjeningskonsept.. Og de økonomiske og dynamiske bensin- og dieselmotorene med BMW EfficientDynamics-teknologi sørger for kjøreglede på hver eneste tur, skal vi tro forhandleren.
Det tøffe utseendet med høy taklinje skaper en ekstra romfølelse i kupeen. xLine-komponenter (ekstrautstyr) i satinert aluminium på karosseriet forsterker det kraftfulle utseendet og tilhørigheten til X-familien. Videre beskytter de karakteristiske elementene lakken, som leveres i mange eksklusive farger, mot stensprut når man kjører i terrenget. Detaljer, som aeroblades på sidene av bakluken og air curtain integrert i luftinntakene foran, forbedrer de aerodynamiske egenskapene og reduserer dermed forbruket.

Seks lysende øyne
BMW X1 kjenner man igjen selv i mørket. Den umiskjennelige fronten med seks øyne levner ingen tvil om at den tilhører X-familien. Med LED-kjørelys er det ikke så lett å overse BMW X1 i dagslys heller.
De ekstra funksjonene (ekstrautstyr) til LED-lyktene med avkjøringslys omfatter lyssterke bi-LED-lys med lavt strømforbruk til nær- og fjernlys. Avkjøringslyset med LED-pærer sørger for adaptiv lysfordeling og bedre sikt til siden ved bykjøring. LED-pærer bruker inntil 50 prosent mindre energi enn tradisjonelle pærer.