På 1. klasse med ny Galaxy

Agderposten Medier
Ford lover en komfortabel reise på 1.klasse med nye Galaxy.
Nye Galaxy er den romsligste personbilen fra Ford og med avansert utstyr som blendingsfrie LED-frontlys, AWD og praktiske detaljer som elektrisk heve- og nedfellbare seter i 3. seterad –- er den en ideell familiebil for de som er opptatt av sikkerhet og høy komfort – både til hverdagskjøring og langturer.

Fords intelligente AWD leverer forbedret veigrep og fremkommelighet ved å kontinuerlig overvåke og sende kraft til hjulene som har mest grep, og sikrer tryggere kjøreegenskaper, spesielt ved krevende norske kjøreforhold. Det intelligente AWD-systemet bidrar også til bedret drivstoffeffektivitet og lavere CO2-utslipp.

Høyt utstyrsnivå
Ford Norge opplyser at prisen på nye Galaxy vil starte på 451.000 kroner for en 2.0 TDCi med 120 HK. Grunnutgaven Trend vil ha et høyt nivå av standardutstyr.
Vi kan blant annet nevne automatisk klimaanlegg med to temperatursoner, 7 seter, der de to bakerste seteradene kan felles ned til et flatt gulv, DAB+ radio/CD med SYNC, utvidet Active City Stop med fotgjengeroppdagelse, nøkkelfri start, cruisekontroll, trafikkskiltgjenkjenning, oppvarmet frontrute, elektrisk betjente, innfellbare sidespeil i bilens farge, takrails, bakkestartassistanse, elektronisk parkbrems og takkonsoll i full lengde med oppbevaringsplass og «barnepass»-speil.
Prisspranget fra Trend til Titanium blir kr 14.000 og Titanium har følgende standardutstyr over Trend; 17’’ 20 eikers aluminiumsfelger, automatisk klimaanlegg med tre temperatursoner, LED kjørelys, DAB+ radio/CD med SYNC 2 (8’’ skjerm), 10.1’’ instrumentdisplay i farger, lyddempende vinduer på fører- og passasjerside, filskifteassistanse med filskiftevarsler, føreroppmerksomhetsovervåkning og automatisk nær- og fjernlys.

Firehjulsdrift og automat
Nye Galaxy tilbyr AWD sammen med 2.0-liters TDCi dieselmotor på 150 og 180 HK sammen med henholdsvis 6-trinns manuell girkasse og 6-trinns PowerShift automatgir. Galaxys motorprogram består også av 120 HK 2.0-liters TDCi-motor og den nye 2.0-liters TDCi Bi-turbo dieselmotor på 210 HK med reaksjonsvillige 450 Nm dreiemoment allerede fra 2.000 o/min.
Den vil også være tilgjengelig med den nye drivstoffeffektive 1.5-liters EcoBoost-bensinmotoren, med en effekt på 160 HK. Alle Galaxy-motorene innfrir Euro VI utslippsstandard og har regenerativ lading, Auto-Start-Stop og aktiv grillukkerteknologi.

Praktisk syvseter
Med et eksteriør- og interiørdesign basert på Fords nyeste globale formspråk tilbyr Galaxy plass til syv voksne og en rekke praktiske innovasjoner og avanserte førerassistanseteknologier, som bl.a. inkluderer:
• Intelligent hastighetsbegrenser som overvåker fartsgrensene og tilpasser bilens hastighet til gjeldende fartsgrense. Dermed kan sjåføren slappe mer av bak rattet med redusert risiko for fartsovertredelser.
• Antikollisjonsassistent med fotgjengeroppdagelse, som i beste fall vil kunne hindre påkjørsel av fotgjengere, eller redusere alvorlighetsgraden av et eventuelt sammenstøt.
Dynamiske og adaptive LED hovedlys, med blendingsfrie fjernlys - oppdager møtende trafikk og reduserer lys som kan blende samtidig som andre deler av veien gis optimal belysning
Frontkamera med 180-graders visning forbedrer sjåførens sikt når det kjøres ut av en parkeringsplass eller inn i et kryss, og bildet vises på en 8-tommers skjerm i midtkonsollen
Galaxy har også fått en ytterligere forbedring av Fords anerkjente dynamiske egenskaper med Ford Adaptiv Styring, som justerer rattutvekslingen i henhold til bilens hastighet for å optimalisere manøvrering og styrepresisjon.