Populær trendsetter i ny utgave

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Navnet skjemmer så visst ingen. Det er ti år siden Nissan lanserte trendsetteren med det vanskelige navnet – og en helt ny klasse. Siden den gang er det solgt 2,3 millioner Qashqai, som er Europas mest solgte urbane crossover. Nå er en ny utgave klar for å begeistre nordmenn – med mer premiumfølelse og enda bedre kjøreegenskaper.
Den norske premiéren for midtlivsoppgraderte Qashqai er 28. august, men bilen er allerede på plass hos Gromstad Motor Stoa, hvor salgssjef Fredrik Krabbe-Knudsen ivrer etter å vise både en stor Qashqai-menighet og nye kunder den spreke nyheten.
– Qashqai representerte noe nytt da den ble lansert i 2007, og bilen ble umiddelbart en hit også i Norge. Vi har solgte mange Qashqai disse ti årene, og jeg er rimelig sikker på at den oppgraderte utgaven vil slå godt an, sier han.
Så sikker er forhandleren på suksess at Qashqai-kunder fristes med intet mindre enn 0 prosent kampansjerente!
– Høyere premium-kvalitet, mer moderne design, lavere veistøy og enda mer raffinerte kjøreegenskaper er viktige stikkord for oppgraderingen, sier Krabbe-Knudsen, som også introduserer en ny flaggskip-modell som har fått navnet Tekna+

ProPILOT

Oppgraderingen innebærer naturligvis implementering av innovative teknologier, mens andre teknologier er oppgradert med nye sikkerhetsfunksjoner.
For kunder som ønsker enda mer kjørefleksibilitet og større frihet, blir den nye Qashqai tilgjengelig med ProPILOT autonom kjøreteknologi.
ProPILOT vil kontrollere styring, akselerasjon og bremsing i ett kjørefelt på motorveien både ved høy trafikk og i høye hastigheter. Den er basert på tre teknologier – Lane Keep Assist (LKA), Intelligent Cruise Control (ICC) og Traffic Jam Pilot (TJP). ProPILOT er intuitiv i bruk, og kan aktiveres via en knapp på rattet i nye Qashqai.

D-formet ratt

Foran har modellen fått en helt ny støtfanger med enda større lakkert overflate enn tidligere. Sideventilene bidrar til bedre avkjøling av motoren.
Innvendig har Qashqai tatt et steg opp hva angår opplevd kvalitet og raffinement, med et mer førerorientert miljø, bedre materialkvalitet og en følelse av total kontroll.
Det nye rattet er det første føreren vil legge merke til. Det står i stil med rattet i de nyeste globale Nissan-modellene, inkludert den helt nye Micra og den nye X-Trail, og leveres som standard på alle Qashqai-modellene. Det D-formede rattet og horisontale basen gjør det enklere for føreren å stige inn og ut av bilen, samtidig som det gir interiøret et mer sportslig utseende.

Forbedret kjørekomfort

Kjørekomforten er forbedret med redusert karosseribevegelse og bedre fjæring. Dette ble oppnådd ved å fininnstille støtdemperne, redusere fjærinnstillingene på alle hjulene og modifisere gummikomponentene.
Krengningsstabilisatoren er nå enda stivere for å opprettholde kjøreegenskapene.
Nye Qashqai har nå redusert karosseribevegelse på ujevnt underlag takket være endringene i bilens Active Ride Control-system.
Nye Qashqai har lavere støy og mindre vibrasjon og skurring enn forgjengeren. Det er brukt lydisolering av høy kvalitet på innsiden av framdørene og hjulbuene bak. Framdørene er bedre forseglet mens bakvinduet er tykkere for å gjøre bakseteopplevelsen enda bedre.
Motorutvalget består nå av bensin eller diesel, 6-trinns manuell girkasse eller CVT XTronic automatgir, og to- eller firehjulsdrift for å oppfylle alle kundebehov.