Q-rekkens nye lillebror

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Audis Q-rekke har fått en lillebror. Nye Q2 arver det beste innen teknikk og kjøreopplevelse fra sine storebrødre – kombinert med skarp på design og sportslig offroad-uttrykk. Audis minste SUV skal utfordre konkurrenter i flere divisjoner og tiltrekke seg nye kundegrupper.

Først kom Q7, så fulgte Q5 og Q3 og nå altså Q2. En kompakt og særdeles velutstyrt SUV, med nye linjer og selvsagt alt som forventes av sikkerhetsutstyr og assistentsystemer. Kort sagt en bil som passer til alle.
Det mener i alle fall Audi-salgssjef Kai Sillerud, som solgte de første Q2 allerede før lanseringen denne uken.
– Q2 er riktignok vår minste SUV og en kompakt bil, men likevel er det rikelig med plass. Lang akselavstand betyr en romslig kupe og bilen har god plass til både passasjerer og bagasje, sier han.
– Med en helt ny modell starter vi derfor jakten på konkurrenter også utenfor premiumklassen
.
Teknikk fra storebrødre
Nye Audi Q2 er 1,51 meter høy, 1,79 meter bred og 4,19 meter lang. Bagasjeromsvolumet måler 405 liter, og øker til 1050 liter når bakseteryggene legges ned.
Teknikken i nye Audi Q2 hentes fra storebrødrene. Det betyr at den kompakte SUV’en eksempelvis kan leveres med LED-hovedlys, head-up display, adaptiv cruise-control med køkjøringassistent og demperregulering. Nødbremsassistent er standard.
Designen preges av vinkler, kanter og skarpe linjer. Den umiskjennelige singelframe-grillen har fått nye knekker og sammen med de markante frontlyktene gir den bilen et sportslig uttrykk.
Helt ny er også sideprofilen, hvor skulderlinjen i karosseriet nærmest er høvlet frem med skarpe linjer og vinkler. Kontrast-fargen nederst er med på å understreke offroad-designen på bilen.

Romfølelse
Dekorelementet bak siderutene kan byttes ut dersom eieren ønsker andre kontrastfarger og dekor på bilen ved en senere anledning.
De skarpe linjene går igjen i interiøret, hvor det er lagt stor vekt på romfølelse. MMIskjermen er plassert høyt på dashbordet og med Audi smartphone interface kan grensesnittet til iOS og Andriod smarttelefoner enkelt integreres gjennom Apple Carplay og Google Andriod Auto.

Seks motoralternativer
Audi tilbyr et utvalg av seks motorer for Q2: tre TFSI og tre TDI-motorer med effekt som varierer fra 116 hk til 190 hk. Motorprogrammet følger prinsippet om rightsizing.
Dette handler om å finne den perfekte balansen mellom bilens størrelse, motorens slagvolum, effekt, dreiemoment og effektivitet i dagligdagse forhold. Slagvolumet i motorene i Q2 er i området fra 1,0 til 2,0 liter.
Flere av motoralternativene kan leveres med både S tronic automatgir og quattro firehjulsdrift.

Attraktive utstyrspakker
Det vil også være mulig å bestille to forskjellige ekstrautstyrspakker som er ekstra attraktive for det norske markedet.
Navigasjonspakken inneholder navigasjon pluss med MMI touch, Audi virtual cockpit, Audi phone box og Audi connect i tre år.
Den andre er Businesspakke som består av Audi smartphone interface, Audi music interface, navigasjonsforberedelse, cruise-control, lys- og regnsensor, multifunksjonssportsratt samt monokromt førerinfosystem.
--