Rekordhøyt salg av hybrider

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Toyotas salg og hybridandel nådde nye rekorder i februar.
Hybridsalget til Toyota har økt med 46,9 prosent hittil i år, og utgjør nå 83,3% av registrerte Toyota personbiler i 2016
.

Av det totale salget av hybrid og plug-in hybrider (2793 biler) registrerte Toyota 1124 biler, noe som utgjorde en andel av hybrider på 40,2 prosent i februar. Hittil i år har Toyota levert 2067 hybrider, med en markedsandel på 43,3 prosent ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

Rekordhøy ordreinngang
– Hele 85 prosent av nordmenn som bestilte en Toyota personbil i februar valgte hybrid. Vi ser en markant økning i hybridsalget i år, anført av RAV4 Hybrid, Auris Hybrid og Yaris hybrid, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge.
– Fortsatt ser vi ikke den fulle effekten av den kraftige ordreinngangen på registrerte biler, på grunn av noe leveringstid på de mest populære hybridene og særlig RAV4 hybrid, forklarer Olsen.
– Vi har heller ikke lansert 4. generasjon Prius ennå, men dette vil skje nå i mars, noe som vil bidra ytterligere til å øke hybriddominansen.
Februar går inn i historien som en av Toyota beste enkeltmåneder når det gjelder salg. Ikke siden mars 2011 har vi mottatt like mange kundekontrakter på nye biler i løpet av en måned, sier Olsen. – Dette overstiger forventningene vi hadde med stor margin, og lover godt for resten av året.

Diesel stuper – hybrid øker

Gjennom flere år har Toyota redusert sitt salg av dieselbiler til fordel for hybridbiler. - På personbiler har vi en dieselandel på rundt 2 prosent i år, og diesel vil nok kun være aktuelt i varebiler i tiden fremover i Norge for Toyotas del, sier Olsen.
Toyota tror at bensinhybridene våre vil utgjøre over 85 prosent av eget salg allerede i år. Fremover vil det komme enda flere modeller med hybrid, slik som crossoveren C-HR.

Gledelig for miljøet

Samtidig er utviklingen svært gledelig når det gjelder miljøet. –Toyotas bensinhybrider har svært lavt bensinforbruk, klasseledende CO2-utslipp og nesten ingen NOx-utslipp. Bilkjøpere som velger hybrid i stedet for dieselbiler bidrar dermed til lavere utslipp av NOx som påvirker luftkvaliteten i norske byer, sier Olsen.

8,5 mill. hybridbiler
Toyota er pioneren innen hybridteknologi på verdensmarkedet, og har solgt over 8,5 millioner hybridbiler på verdensbasis. I 2015 var hybridandelen i Toyota Norges salg på nær 60 prosent. I år er målet en andel på 85 prosent.
--