Renaults nye lykkebringer

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Dersom helt nye Talisman lever opp til navnet går Renault rett i strupen på bestselgerne i familiebilklassen. Lykkebringeren er en stor, elegant stasjonsvogn som strutter av fransk komfort og strålende kjøreegenskaper til en svært gunstig pris.

Renault er på offensiven og Europas nest største bilprodusent kan omsider fått sitt gjennombrudd også i Norge. Med Talisman Sport Tourer lanseres en stasjonsvogn som blir en svært tøff utfordrer for de etablerte favorittene i klassen.
– Rett og slett en fantastisk bil! Det sier Ove Hagen, daglig leder hos JM Auto, som nattopp har hatt sin 90 mils jomfrutur med Talisman.
– Etter 35 år i bilbransjen er det herlig å oppleve en helt ny bil som til de grader begeistrer. Jeg var så heldig å kjøre bilen fra Geiranger gjennom det vakreste og villeste sommer-Norge kan by på. Og Talisman var en virkelig fornøyelse å kjøre, sier han. – Denne bilen har alle muligheter til å bli den velkjøreren det spesielle navnet indikerer.
I disse dager har Talisman Norges-premiére og selv om konkurransen er beinhard i klassen for store familiebiler, er Hagen rimelig sikker på at de som prøver den nye spennende nykomlingen vil dele hans begeistring.
– Talisman har meget god plass, lekker design, en helt nydelig automatkasse og avanserte integrerte teknologiske løsninger. Kort sagt alle de kvaliteter en moderne familiebil kan ha.
– En ordentlig snasen bil, sier han.

Komfort og velvære
Renault Talisman Sport Tourer er en svært romslig bil. Avstanden mellom fører og passasjer i forsete er den største i kategorien, slik at integrering av en stor og praktisk midtkonsoll er mulig. Benplassen i baksetet er en av de største i kategorien bl.a. takket være den nye Cover Carving teknologien.
Franske bilskapere er dyktige til å skape maksimal komfort og velvære for fører og passasjerer. Så også i Talisman, som bl.a. kan by på mer enn 25 liter oppbevaringsplass i kabinen, opptil 10-veis justering (åtte elektriske) av førersete, justerbar massasjefunksjon og ventilerte seter.

Fingerspisskontroll
Multi-Sense-systemet gir føreren fingerspisskontroll over alle teknologisystemer i motor, girkasse og understell samt komfort- og velværeinnstillinger for blant annet kupébelysning, instrumentpanel, setenes massasjefunksjon og motorlyd.
Instrumenteringen er vendt mot føreren og bilen er utstyrt med R-Link2 med 8,7 tommers stående eller 7 tommers liggende skjerm og BOSE Surround System.

Styrer på alle fire
Nye Talisman Sport Tourer kan fås med et 4Control-system som, kombinert med elektronisk justerbare støtempere, gir overlegen kjøreglede og en skreddersydd opplevelse.
Den har et bredt spekter av utstyr og førerassistent som kan øke både sikkerhet og kjørekomfort. Adaptive cruise control, aktiv nødbremsing, filskiftevarsel, avstandsvarsling, trafikkskiltgjenkjenning, blindsonevarsling, automatisk dimming av fjernlys til nærlys, head up display informasjon, elektronisk parkeringsbrems, handsfree elektrisk bakluke, ryggekamera og handsfree parkering. Det er bare å velge…
Motorvalget står mellom tre dieselmotorer på henholdsvis 110, 130 og 160 hk., de to sistnevnte med mulighet for automatgir – og to bensinmotorer på 150 ellert 200 hk., begge med automat.