SUVen som passer for alle

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Nye Peugeot 2008 SUV er skapt for å passe perfekt for moderne familiers behov.
– 2008 SUV er en utrolig gild bil som passer alle, uansett behov og smak, sier salgssjef Steinar Bergmo hos Agder Bil, som fremhever god plass tross kompakt ytre – og naturligvis Peugeots velkjente kjørekomfor
t.

– Det er en flott, svært moderne og velutstyrt bil som også er gunstig prismessig, sier han.
Den kompakte SUVen som har Norgespremiere i disse dager er allerede blitt så populær i Europa at Peugeot har mer en doblet produksjonen fra 5000 til 12000 enheter i måneden. Sportslige kjøreegenskaper kombinert med bilens perfekte tilpasning til så vel krevende terreng som trange bygater ved hjelp av Active City Brake, parkeringsassistent, automatgir og klassens mer drivstoffgjerrige motorer har satt fart på etterspørselen.
Flott design, innovativt førermiljø og eksklusivt materialvalg bidrar naturligvis også til populariteten.

Kompakt ytre – romslig kupe
Et kompakt ytre og overraskende romslig kupe er en god kombinasjon. Dessuten forsterkes det kraftfulle uttrykket med markerte støtfangere og dørterskler. Dessuten er bilen utstyrt med skliplater av rustfritt stål både foran og bak, samt beskyttelseslister nederst på dørene. Derfor er det en robust bil som tåler turer utenfor asfalten.
Interiøret er lekkert og påkostet med LED-belyste instrumenter, eksklusivt materialvalg og en stor berøringsskjerm. Store glassflater og et panoramatak som strekker seg hele veien til bakluken gir en spesielt god romfølelse for fører og passasjerer.Den syv tommer store berøringsskjermen firenkler bruken av lydanlegget med rado, USB, Bluetooth-streaming og navigasjonssystemet. Mobiltelefonens signaler kan speiles med Mirrir Screen systemet.

Parkerer selv
Avansert parkeringsassistanse aktiveres på berøringsskjermen, som ved hjelp av ultralyd måler p-feltet ytterpunkter, før Park Assist parkerer bilen automatisk med den elektriske servostyringen. Systemet manøvrer også bilen ut av parkeringslommen.
Sikkerheten er selvsagt ivaretatt med bl.a. fartsholder og fartsbegrenser, antispinn- og antisladdsystem, stabilitetskontroll, nødbremseassistent og elektronisk bremsekraftfordeling.

0,35 på mila
Ved å utnytte bilen lettvektsfordel sammen med aerodynamisk design og et bredt moorutvalg, kan drivstofforbruket holde så lavt som 0,35 liter på mila og et CO2 utslipp på kun 90 gram, hvilket er «best in class i følge Peugeot. Det er flere motoralternativer, både med diesel og bensin. Fra 82 til 110 hk.
--