Skoda’s første plug-in hybrid

Hans Vidar Levinsen, Agderposten Medier
Nye Skoda Superb kommer med flere karroserivarianter, sedan, kombi og stasjonsvogn, og du kan altså nå få tak i bilen som ladbar hybrid med god rekkevidde elektrisk og masse plass. Nye Superb kommer også for første gang som Scout, og den kommer vi sterkere tilbake til i et annet nummer av Bilbransjen.

Fordel med samarbeid
Når det gjelder ladbar hybrid kan man kanskje si at Volkswagen har testet ut og forbedret hybriden før den dukker opp hos Skoda i den nye Superben. De nye battericellene tar mindre plass enn i første VW Passat GTE, og dermed får man plass til flere battericeller som yter hele 13 KWh, og som da gir den gode elektriske rekkevidden på 55 kilometer.
Det meste av den daglige kjøringen kan man da gjøre unna elektrisk, og på langturen har man en 1,4 liters 156hk bensinmotor som bidrar, og en 50 liters tank som gjør at man kan komme om lag 795 km på en tank, i tillegg til den elektriske rekkevidden.

God plass
Skoda Superb er synonymt med god plass, og det har også denne ladbare hybriden. Det er eksepsjonelt god bakseteplass sammenlignet med veldig mange andre biler, og bagasjeplassen er på 510 liter.
Bensinmotoren og den elektriske motoren deler plassen under panseret, og ladingen foregår i bilens front med en «type 2 kabel». Det gjør at bilen leveres med framhjulstrekk slik som VW Passat GTE også gjør.
Er man avhengig av 4x4 kan man naturligvis velge dette på vanlig Superb, og Scouten leveres bare med 4x4.

Presselansering under hockey VM
Den nye Skoda Superb ble vist fram for pressen i Bratislava under hockey VM, for Skoda har vært en stolt hockeysponsor for VM i mange år. Ettersom det var presse fra alle verdenshjørner tilstede samtidig var det ganske folksomt rundt bilene som ble vist fram, og det var på kanten til umulig å få tatt bilder uten av det var pressefolk med på bildene.
Pressen fikk ikke kjøre bilene, de var nok ikke kommet langt nok i utviklingen av dem til at vi kunne det, men det var svært komfortabelt både i forsetet og baksetet i nye Skoda Superb. En bil som var fin har blitt enda bedre.

Ta kontakt med Christoffer Fiuren eller Trond Oddvar Olsen hos Gromstad Motor Stoa, så hjelper de deg med å finne den Superben som passer best for ditt kjøremønster og dine transportbehov. Pris som stasjonsvogn fra 411 600 for Ambition og toppmodellen L&K fra 470 700, det er mye bil og utstyr for pengene! – priser er eks levering i Arendal.