Skodas nye flaggskip - helt SUPERB

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Škodas nye flaggskip bærer sitt navn med stil og kraft. Nye Superb lever naturligvis opp til sitt renommé som svært mye bil for pengene, med unik romslighet og praktiske, smarte løsninger. Samtidig representerer nyheten en ny æra for Škoda.
Nye Superb appellerer til sterke følelser med moderne finish og topp moderne og avansert utstyr. Men også mye motorkraft, firehjulsdrift og automatgir. En herlig blanding av stor familiebil og potent kjøremaskin.

Škoda Superb vakte stor interesse under Sørlandets Bilmesse. Det gledet daglig leder Leif Christian Gromstad hos Škoda-forhandleren, men han ble ikke overrasket.
–Nye Superb har fått en fantastisk mottagelse med vanvittig positiv omtale i media og glimrende tester. Škodas nye flaggskip løfter merkenavnet til et nytt nivå, med banebrytende design, moderne finish og nærmest ekstremt velutstyrt, sier han.
– Utstyrsmessig står ikke nye Superb tilbake for noen. Og det fine er at kundene kan få sin nye bil skreddersydd med akkurat det utstyrsnivå man ønsker, sier Gromstad.
Škodas designere beveger seg i en ny og mer emosjonell og dynamisk retning, men allikevel beholdes den overlegne plassen som Superb er kjent for. Den innovative MQB B-plattformteknologien fra konsernet med nye assistansesystemer for sikkerhet, miljø og komfort samt moderne effektive EU6-motorer løfter Superb til et nytt nivå.

8 nye og effektive motorer
Motorene i nye ŠKODA Superb har opp til 30 prosentlavere forbruk og utslipp enn forgjengeren. De 8 nye motorene sammen med det strømlinjeformede karosseriet og opptil 75 kg lavere vekt, har bidratt til betydelig lavere forbruk og utslipp. Ytelsene er samtidig økt med opptil 20 %, og samlet sett gir alle disse forbedringene enda bedre kjøreegenskaper.
Nye ŠKODA Superb kommer med nye moderne turbomotorer med EU-6 standard, 5 TSI bensinmotorer og 3 TDI dieselmotorer. Bensinmotorene spenner fra 125 hk til 280 hk og dieselmotorene fra 120 hk til 190 hk. Med unntak av den rimeligste bensinmotoren kan alle motorene leveres med DSG automatgir. Fire av motorene kan også kombineres med 4x4 firehjulsdrift basert på Haldex 5.

Sikkerhet i toppklasse
ŠKODA Superb er utstyrt med en rekke nye sikkerhetssystemer. Det innebærer standardutstyr som Elektronisk Stabilitetskontroll (ESC) inkludert Multikollisjonsbrems, Pre Crash kollisjonsbeskyttelse, Front Assist med City Safe nødbrems, elektronisk dekktrykkskontroll, 9 kollisjonsputer, 5 tre-punkts setebelter og WOKS hodestøtter(optimert mot whiplash) foran. XDS+ elektronisk differensial brems er også standard. Tretthetsvarsleren sørger for at fører holder seg våken og unngår kollisjoner.
I tillegg kan også en rekke andre systemer leveres: Adaptive Cruise Control (ACC) som holder avstanden til forankjørende kjøretøy, Lane Assist som hjelper føreren å holde bilen i sitt kjørefelt. Traffic Jam Assist, øker sikkerheten og komforten ved køkjøring. Emergency Assist trer inn dersom fører ikke reagerer, eller er ute av stand til å reagere, og i siste instans stopper bilen.
Det nye Blindsonevarslersystemet forteller føreren dersom det er biler i blindsonen for å gjøre skifte av kjørefil tryggere. En ny viktig del av blindsonevarslingen er Ryggeassistenten, som ved hjelp av sensorer varsler tverrgående ferdsel bak bilen. Nytt i Superb er også Travel Assist med trafikkskiltgjenkjenning som informerer fører løpende om kommende trafikkskilt.

Nytt Infotainmentsystem
Nye ŠKODA Superb har siste generasjon infotainmentsystem som kan koble opp smarttelefoner via SmartLink. SmartLink inkluderer MirrorLink, Apple CarPlay og Android Auto, som speiler apper og kartdata fra smarttelefonen i bilens skjerm/display. I tillegg vil SmartGate funksjonen gi tilgang til bilens kjøredata på smarttelefoner slik at du kan avlese de på egne apper. Nye Superb vil dessuten kunne bestilles med Wi-Fi utrustning i bilen.

Ny standard for komfort
ŠKODA Superb har, som første modell, Dynamic Chassis Control (DCC) som gir føreren mulighet til å tilpasse dempingen i fire forvalgte nivåer. I tillegg er Driving Mode Select inkludert, noe som gir overlegen komfort under alle kjøreforhold. Det nye klimaanlegg med tre soner, sikrer optimal temperatur i hele kupeen til enhver tid. ŠKODA Superb får også paraply i begge fordørene som en av ŠKODAs Simply Clever løsninger. Nytt er også foldbart hengerfeste, samt elektrisk bakluke med sensor for å åpne bakluken.
ŠKODA Superb har også fått ryggekamera og den siste generasjonen Parkeringsassistent for automatisk parkering. Det klassiske håndbrekket er erstattet med elektromekanisk parkeringsbrems. ŠKODA Superb har nå hele 29 «Simply Clever» løsninger som gjør livet lettere både for fører og passasjer. Av disse er 23 løsninger nye i Superb, og 10 er helt nye for Škoda.

Fire utstyrsnivåer
Nye ŠKODA Superb leveres i 4 ulike utstyrsnivåer: Active, Ambition, Style og L&K, alle med nytt og attraktivt utstyr. Prisene starter 307.000 for Active 125 hk TSI.
Leif Christian Gromstad opplyser at stasjonsvognutgaven ruller inn i forretningen på Stoa i oktober.
– Den er rålekker! Lover han.