Småbil-vinneren i ny utgave

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Norges mest populære småbil og damevenn er på veien i ny utgave. Nye Toyota Yaris har fått mer dynamisk utseende, enda bedre kjøreegenskaper, mer raffinert interiør, stillere, mykere gange og enda høyere sikkerhet. Og nesten alle Yaris-kjøpere velger hybrid drivlinje.

– Yaris har vært en knallsuksess helt siden introduksjonen i 1999 og det er ingen tilfeldighet at hver tredje småbil som selges i Norge er en Yaris. Den kraftig oppgraderte utgaven vi nå lanserer vil garantert styrke Yaris’ standing ytterligere noen hakk, sier salgssjef Johan Fredrik Grønli hos Toyota Arendal, som bekrefter at mer enn 900 nye deler er introdusert i utviklingsprogrammet for nye Yaris, som har kostet 90 millioner Euro.

Design og sikkerhet
Grønlie fremhever spesielt forbedringer av design, kvalitet, ytelse og sikkerhet i den ny utgaven.
Utseendet er fremdeles karakteristisk for Yaris, med ny front og bakende som gir bilen en mer harmonisk design og et aktivt og dynamisk uttrykk – og oppgraderingen av interiøret som gir en mer moderne følelse, spesielt gjennom bruk av nye farger, materialer og instrumenter.
I nye Yaris er sikkerhetsteknologier som tidligere bare fantes i store luksusbiler blitt standardutstyr. Kompaktmodellen er utstyrt med Toyota Safety Sense, inkludert kollisjonsvern med autobrems, automatisk fjernlys, filskiftevarsling og skiltgjenkjenning.

99 prosent velger hybrid
Hybridmodellen som står for 99 prosent av salget i Norge er forbedret ytterligere gjennom bedre støydemping, spesielt under akselerasjon. Endringer er gjort gjennom nye motorfester, frontaksler og underramme.
Gjennom ny design på motorfestene, samt justeringene av støtdemperne og den elektriske servostyringen har hybridmodellen også fått bedre komfort og styrepresisjon.

Høy kvinneandel
Yaris er en bil som passer for alle som ønsker seg en topp moderne, velutstyrt og prisgunstig bil – og som ikke har spesielt stort plassbehov. Salgssjef Grønlie bekrefter da også at Toyota Arendal har Yaris-kunder i alle kategorier, fra førstegangs bilkjøpere til pensjonister.
Forøvrig har Yaris åpenbart solid dametekke. Kvinneandelen er nemlig på 70 prosent!

Nye utstyrsgrader

Toyotas utvikling av nye Yaris har ikke bare handlet om å forbedre bilen, men også om å skape et sterkere modellutvalg som er designet til å møte kravene og preferansene til et bredere og stadig mer kresen kundegruppe.
Den nye modellen har fått nye utstyrsgrader, som retter seg mot ulike målgrupper. Nye «Active» utstyrsgrader utgjør kjernen i utvalget, mens to-tone modeller tilbyr valget av sort tak i elegant kontrast til eksteriørfargen.

Tre millioner Yaris i fjor
Yaris har en sterk europeisk arv, og har blitt produsert ved Toyota Motor Manufacturing France i Valenciennes siden 2001. Produksjonen passerte tre millioner enheter i 2016.
Toyota ga ansvaret for å skape den nye Yaris til sine europeiske operasjoner, noe som reflekterer styrken og kvaliteten i regionen.
For første gang blir endringene som er utviklet for Yaris i Europa også benyttet på søster-modellen Vitz som produseres i Japan.
Endringene har vært mer omfattende enn en vanlig midtlivsoppdatering, Bilens designendringer er skapt ved Toyotas europeiske designsenter ED2 i Sør-Frankrike.