Sporty og kul folkeSUV

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Kia er på hugget, nå med en kul og sporty folkeSUV. Nye Stonic kommer som et friskt og freidig pust rett inn i favorittklassen til dagens bilkjøpere. En kompakt, høyreist og iøynefallende nyhet med mange valgmuligheter.

– Stonic er en kompakt, topp moderne crossover med overraskende god innvendig plass. Det er en bil full av utstyr og kjøreglede. Vi er rimelig sikre på at dette blir en svært populær modell, sier Kia-salgssjef Simon Moe.
Behagelig pris, nedskalerte og drivstoffgjerrige motorer pluss Kias 7 års garanti gjør høstnyheten ekstra attraktiv.
– En prøvetur i nye Stonic vil overbevise de fleste, mener Moe.

Mange valgmuligheter
Stonic er designet i Europa i samarbeid med Kias designsenter i Korea. Designet skiller seg klart ut, men har Kias signaturelementer som «tigernese»grillen. Utvendig kombineres skarpe linjer med mykere overflater.
Valgmulighetene er mange, og man kan skreddersy og tilpasse bilen etter eget ønske, noe som er viktig for mange kunder i denne klassen. Stonic er inspirert av konseptbilen Kia Provo som hadde hadde to-farget lakk og ble vist i 2013. Også på Stonic kan kunden velge en annen farge på taket, og det er 20 ulike kombinasjonsmuligheter på lakkfarger.

Morsom og sikker
Ny Stonic lanseres med et utvalg av flere lette, nedskalerte bensin og dieselmotorer, alle koblet til en manuell gearkasse. Kias 1.0 liter. turbo bensinmotor på 120 hk, en 1.25- og 1.4-liters bensinmotor, samt en effektiv 1.6-liter dieselmotor.
Stonic er bygget for å gi engasjerende kjøreegenskaper, med god respons. Elektronisk stabilitetskontroll er standard, og gjør Stonic til en morsom og sikker bil under alle forhold.

Mye utstyr
Interiøret er designet med fokus på teknologi og ergonomi, og også her kan man velge ulike fargepakker. Stonic leveres med mye utstyr og aktive og passive sikkerhetsteknologier som øker komfort og sikkerhet.
Kjøreturen blir behagelig med oppvarmede seter, cruise control og nøkkelfritt system. Apple CarPlay og Android Auto gjør at du alltid er tilkoblet.
De utvendige målene er kompakte, men interiøret er meget godt utnyttet for å gi best mulig plass for fører og passasjerer. Det praktiske bagasjerommet på 352-liter (VDA) har gulv som kan justeres i to høyder.

Topp sikkerhet
Kia Stonic er bygget på en sterk, sikker og lett plattform og det er benyttet hele 51prosent avansert høyfast stål i karosseriet. Bilen leveres med et utvalg av Kias DRiVE WISE førerassisterende systemer, blant annet automatisk nødbremsesystem med fotgjengergodkjenning og kollisjonvarsel, blindsonevarsling med varsel for kryssende trafikk bak og filskiftvarsling. Fjernlysassistent samt Driver Attention Warning, varsel til fører om man er uoppmerksom eller søvning, øker sikkerheten ytterligere.

Tøff utfordrer
Stonic manøvreres rett inn i en tøff klasse med skarpskodde konkurrenter som ferske Opel Crossland X, Renault Captur og Peugeot 2008.
Med Kia-forhandleren er optimist og har stor tro på nykommeren. Og han har et ess i ermet. Som alle Kias modeller selges Stonic med Kias unike 7 års / 150 000 km garanti,