Sprek og lekker ny lillebror

Av Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Med markert sportslig utseende og masse energi byr BMW-familiens spreke lillebror på herlig kjøreglede. Nye 1-serie er en lekker, rå nykommer i kompakt-klassen. «Like allsidig som livet» , skal vi tro introen fra BMW-miljøet
.

– Bak rattet i nye 1-serie føler du virkelig at du kjører en større bil. Kjøreopplevelsen står ikke tilbake for noe, sier salgssjef Glenn Taraldsen hos Bavaria Arendal, som har fått en ekstra påminnelse ved lanseringen av nyheten.
– Forhåndsinteressen har gitt oss et klart signal om at vi skal ha enda større fokus på kompaktklassen. Forhåndssalget av nye 1-serie tredørs og femdørs har overgått alt vi har opplevd med større modeller, forteller han.
Passer for alle
BMWs minste modell ble lansert i 2004 og har vært en suksess – også i Norge. Men det knyttes ekstra store forventninger til den ferskeste utgaven, med umiskjennelig premiumspreg, lekkert utseende, dynamiske, drivstoffgjerrige motorer og avansert utstyr for ethvert behov.
– Det er umulig å sette 1-serie i en spesiell klasse. Dette er virkelig en bil som passer for alle, sier Taraldsen, som fremhever både de sportslige og praktiske egenskapene til den nye modellen.

Personlig preg
Det temperamentsfulle, elegante utseendet understreker bilens sportslige egenskaper. Valg av motor og utstyrspakke gir kjøperen mulighet til å gi bilen et personlig preg.
Den som faller for nye 1-serie har nemlig valget mellom de sportslige og drivstofføkonomiske 3-sylindrede BMW TwinPower Turbo bensin- og dieselmotorene, de temperamentsfulle 4-sylindrede BMW TwinPower turbomotorene og den 6-sylindrede M Performance TwinPower Turbo bensin-rekkemotoren i BMW M135i.
De samme motorene brukes også i både 3-dørs og 5-dørs utgaven.

Mange valgmuligheter
I følge BMW-miljøet ender man uansett opp med en motor man ikke finner maken til i kompaktklassen. Det bidrar også BMW EfficientDynamics til, en strategi som omfatter tiltak som Auto Start Stopp-funksjon, girindikator og Brake Energy Regeneration.
BMW 1-serie byr naturligvis på ergonomisk kupé, mange oppbevaringsmuligheter og fleksibelt bagasjerom. 6-trinns manuell girkasse eller 8-trinns automatgirkasse bidrar til svært smidige kjøreegenskaper.
120d med xDrive firehjulstrekk vil for første gang være tilgjengelig med åttetrinns automatgirkasse som standard.
Utstyrsversjonene Urban Line, Sport Line eller M Sportspakke gir mange valgmuligheter.

Økonomisk
Alle bilprodusenter tenker drivstoff-økonomi. BMWs løsning er ECO PRO-modusen som hjelper sjåføren å bruke bilen på en mest mulig effektiv måte. Med en gang man velger den drivstoffbesparende modusen, aktiveres det intelligente systemet, som hjelper med å redusere drivstofforbruket. Hvor mye man kan spare, avhenger av førerens personlige kjørestil.
I tillegg får man hjelp av bilens start-/stop-system, som reduserer drivstofforbruket ytterligere ved at motoren stoppes automatisk når du bremser helt opp, i for eksempel et lyskryss. BMW 1-serie kombinerer høy effekt og lavt drivstofforbruk.

Firehjulstrekk
Glenn Taraldsen tror det blir mest rift om modellen 118d xDrive med 150 hesters motor og firehjulsdrift.
– Vi selger absolutt flest biler med firehjulstrekk, og jeg tror ikke nye 1-serie blir noe unntak, sier han.