Større og mer avansert Polo

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Polo har vært en storslager helt siden småbilen ble lansert i 1975. Nå er 6. generasjon her. Umiskjennelig polosk, men Volkswagen har tøyd grensene for hvordan en liten bil skal være – spesielt når det gjelder plass og teknologi.
Med over 14 millioner solgte biler er Polo en av bilhistoriens mest populære modeller. Den nye generasjonen som ruller ut på lunefullt norsk vinterføre i disse dager, har helt nytt design, moderne motorer, bedre plass og teknologi som tidligere var forbeholdt større modeller.


– Polo har vært en av våre aller mest solgte modeller i alle år. Den nye modellen er større og virkelig helt ny fra innerst til ytterst. Den har fremdeles alle småbilens plussider, men mer innvendig plass og alle valgmulighetene kundene har bør sette ekstra fart i interessen. Det blir gøy å vise kundene denne bilen, sier VW-salgssjef hos Gromstad Auto, Lars Gommerud.

Flytter grenser

Nye Polo har fått et helt nytt eksteriørdesign, vesentlig bedre plass innvendig, et førermiljø som er tilpasset en digital hverdag, moderne bensin- og dieselmotorer samt en rekke førerassistansesystemer som tidligere var forbeholdt større modeller.
Siden lanseringen av den første generasjonen i 1975 har Polo hele tiden flyttet grensene for komfort i segmentet, og den sjette generasjonen er intet unntak.
Bilen er større enn forgjengeren i alle retninger, og det gir bedre plass innvendig og vesentlig bedre bagasjeplass. Mens forrige generasjon Polo hadde et bagasjerom på 280 liter, kan den nye modellen skilte med 351 liter.

Bedre plass, men fortsatt kompakt
Til tross for den økte innvendige plassen, er Polo fortsatt en kompakt bil på utsiden. Med en lengde på 4,05 meter er den åtte centimeter lengre enn forgjengeren.
Den modulære plattformen (MQB) har ikke bare positiv innvirkning på den innvendige plassen. Også proporsjonene, og dermed designet, nyter godt av den fleksible plattformen.

Fire utstyrsnivåer
Polo-kunder kan velge mellom tre velkjente utstyrsnivåer, Trendline, Businessline og Highline. For de mer sportslig anlagte kundene er også GTI-modellen tilgjengelig.
Denne har en 2-liters TSI-motor som yter 200 hestekrefter og sportsunderstell som standard. GTI kan også leveres med Sport Select-understell som inkluderer aktive dempere. I tillegg vil bilen være tilgjengelig med tre pakker som alle byr på sitt eget særpreg: R-Line, Black og Style.
Motorvalget omfatter -liters bensinmotor på 65 eller 95 hestekrefter – hvor sistnevnte kan leveres med 7-trinns DSG automatgir. I løpet av høsten vil det også være mulig å bestille Polo med en bensinmotor på 115 hestekrefter samt toppmodellen GTI med 200 hestekrefter og sekstrinns DSG automatgir. GTI-modellen med manuell girkasse vil bli tilgjengelig til sommeren.

Mange valgmuligheter
Polo-løperne kan velge mellom flere lakkfarger og forskjellige felger i størrelser fra 15 til 18 tommer avhengig av modell. Innvendig kan Polo leveres med et godt utvalg fargeinnlegg i dashboardet, to interiørversjoner og ulike setestoff.
Det er med andre ord enkelt å konfigurere en Polo som passer akkurat dine behov.
Utstyrsmessig kan man velge en rekke nyvinninger som tidligere var forbeholdt biler i de dyrere segmentene. LED-lys både foran og bak er tilgjengelig, og trådløs lading sikrer tilgjengelighet. Plassfølelsen innvendig øker ytterligere med klassens største panoramatak. Air Care Climatronic-klimaanlegg med luftkvalitetssensor og allergifilter er standard på alle modeller og øker komforten i bilen.

Avanserte førerstøttesystemer
I tillegg til dette utstyret blir nye Polo tilgjengelig med førerstøttesystemer man tidligere kjenner fra Passat og Golf, og blir med det den mest avanserte modellen i sin klasse. Front Assist med City Nødbrems og fotgjengerovervåkning, samt Pre-Crash kollisjonsbeskyttelse er standard på alle utstyrsversjoner.
Adaptiv cruise control leveres som standard i fra utstyrsversjonen Businessline. Andre nye førerstøttesystemer er blindsoneovervåkning med Rear Traffic Alert, den semiautomatiske parkeringsassistenten Park Assist og nøkkelfri adgang og start.