Stinn brakke for ny Volvo

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
En hot bilnyhet og varme pølser ble en perfekt kombo da Volvo-teamet i Arendal inviterte til pølsefest med innlagt førpremiére for nye XC40. To hundre inviterte fikk en attraktiv tyvtitt på Volvos nye kompakt-SUV som kommer på norske veier på vårparten.

– Veldig vellykket, konkluderer Anders Klem Husebye hos JM Auto. – At det kom overraskende mange for å se bilen var selvsagt gledelig, og de spontane kommentarene var svært positive.
– Det som gikk igjen av reaksjoner var at XC40 var større enn de hadde forestilt seg – og at bilens design var svært vellykket. Familielikheten med XC90 og XC60 er tydelig, men likevel har den ferske nyheten et helt eget utseende, sier han.
For noen av de fremmøtte ble det første møtet med XC40 spesielt spennende. De som har bestilt bilen usett fikk bekreftet at de har gjort et riktig valg. Nå kan de bare begynne å glede seg til vårsola blinker i bakken.

Premium kompakt-SUV
Volvo omtaler nye XC40 som en premium kompakt-SUV, ikke minst fordi nyheten tar inn de prisbelønte teknologiene innen kommunikasjons- og infotainment, som vi kjenner fra de nye 90- og 60-seriebilene.
De nye teknologiene gjør XC40 til en av de mest velutstyrte kompakte premium-SUV-ene på markedet.
Sikkerhets- og styreassistansefunksjonene i XC40 inkluderer Volvo Cars Pilot Assist-system, City Safety, Run-off Road Protection, Run-off Road Mitigation, Cross Traffic Alert med bremsestøtte – og et 360 graders kamera som gjør det enklere å manøvrere inn på trange parkeringsplasser.
XC40 har også en radikalt annerledes tilnærming til oppbevaring i bilen. Oppfinnsom interiørdesign gir XC40-sjåførene blant annet mer funksjonell oppbevaringsplass i dørene og under setene, en egen plass med trådløs lading til mobiltelefoner, en nedfellbar krok til små poser og en avtakbar avfallsbøtte i konsollen.

Hybrid og helelektrisk senere
Ved produksjonsstart blir XC40 tilgjengelig med firesylindret D4 (diesel) eller T5 (bensin) Drive-E-drivlinje. Flere drivlinjealternativer, inkludert en hybrid og en helelektrisk versjon, kommer senere. XC40 blir også den første Volvo-modellen som blir tilgjengelig med Volvo Cars nye 3-sylindermotor.
Produksjonen av nye XC40 starter ved Volvo Cars fabrikk i Gent i Belgia nå i november og de første kundebilene kommer til Norge mot slutten av mars. Allerede nå kan du bestille nye XC40 hos Volvo-forhandlerne. Det samme gjelder Care by Volvo-abonnementspakken, som er tilgjengelig på nett.

Revolusjonerer bilholdet
Parallelt med lanseringen av XC40 revolusjonerer Volvo Cars også den tradisjonelle modellen for bilhold med den nye abonnementstjenesten «Care by Volvo». Care by Volvo gjør bilholdet like oversiktlig, enkelt og ukomplisert som det å ha smarttelefon.
Fast månedspris betyr at kundene slipper kontantbeløp, prisforhandlinger og lokale prisforskjeller. Avhengig av lokal tilgjengelighet kommer Care by Volvo også til å omfatte tilgang til en rekke digitale concierge-tjenester som fylling av drivstoff, rengjøring, henting til service og levering av e-handelsvarer direkte til bilen.
XC40-sjåførene blir også de første Volvo-kundene som kan dele bilene med venner og familie ved hjelp av Volvo on Call, og en ny digital nøkkelteknologi. Care by Volvo-kunder får bildeling som standard.

Stordriftsfordeler
Nye XC40 er den første modellen som bygger på Volvo Cars nye, modulære arkitektur CMA (Compact Modular Architecture), som vil være en del av alle kommende biler i 40-serien, også helelektriske biler.
CMA er utviklet i samarbeid med Geely og gir selskapet de nødvendige stordriftsfordelene for dette segmentet.