Stolt av det bedriften står for 

Tore Myrberg, Agderposten Medier
Det er viktig med identitet i en bedrift for at den skal være levedyktig over tid. Den identiteten ligger tykt i veggene hos JM Auto. Ikke rart daglig leder Ove Hagen er stolt over det han har fått på plass.


Man må tilbake til høsten 1989 for å finne oppstarten av JM Auto. Den gang var man tett oppunder ti ansatte i lokalene på Strømsbusletta. Og fra dag en har Hagen vært daglig leder i bedriften.
– Nå nærmer vi oss 30 år, og både Volvo og Renault har vært med som merker siden starten. Men, Volvo hadde en historikk på stedet også før den tid. I tillegg så var det en periode hvor vi også hadde Landrover, sier Hagen.

Vokst seg store
Gode år på Strømbusletta førte til at bedriften trengte mer plass. For fire år siden flyttet JM Auto inn i nye lokaler, kun et steinkast unna politi- og brannstasjonen.
– Denne ferden har vært et eventyr. Nå er vi 34 ansatte, og omsatte i 2017 for 230 millioner kroner. Både når det gjelder teknologi og kompetanse så har utviklingen vært stor. Spesielt de siste årene, sier Hagen.
Underveis har det vært mange høydepunkt, slik som at man over en seksårsperiode hadde en avtale som gjorde at JM Auto solgte rundt 400 biler til kommunesektoren i Aust-Agder.
– Det meste var til hjemmesykepleien, og det var fordelt på alle kommunene i fylket, sier Hagen.

bil (5 of 6).jpgFår ut potensialet
Han innrømmer gjerne at man var spent på hvordan det ville gå når man flyttet vekk fra sentrum og opp til et område hvor man skulle ligge litt alene som bilforhandler.
– Flyttingen i 2014 har betydd enormt mye. Her får vi ut potensialet til både de ansatte og bilmerkene. Først var vi litt spente på om vi ble liggende utenfor allfarvei, men alt har slått positivt ut. E18 er jo en hovedfartsåre, og med disse lokalene har vi så god plass at vi kan få vist alle modellene våre. Også er det enkelt for folk å parkere.
Det er imidlertid menneskene og systemene som Hagen mener er den viktigste årsaken til suksessen.
– Her er vi en totalleverandør. Vi kaller det «One Stop Shop», som betyr at her kan du stoppe å få alt som har med bilholdet å gjøre. Da snakker vi om alt fra service og deler, til dekkhotell, ruteskift og aircondition, sier Ove Hagen.

bil (3 of 6).jpgMer personlig
Underveis er det mange ting som har endret seg. Derfor er man hos JM Auto veldig opptatt av den gode relasjonen til kundene. Dette kommer tydelig fram i måten man kommuniserer på.
– Først kom det med Personlig Service Teknikker, som gjør at man har sin egen faste mekaniker som kjenner bilen. Og når fra nyttår ble vi sertifisert VPS. Det står for Volvo Personal Service. Ve då ha to som jobber på bilen tar en service i dag under en time. Alt for at ting skal være enklest for kunden.
Dermed kan servicen gjennomføres mens folk venter, noe stadig flere benytter seg av.
– Måten ting er bygd opp på gjør at kunden og teknikeren får et personlig forhold til hverandre. Det har tatt oss til et nytt nivå, og gjør at teknikeren kan gi gode råd utfra både kjennskapen til kunden og bilen. Også er vi veldig opptatt av å gjøre ting riktig første gang.

bil (4 of 6).jpgNye tider
Det er også et klart mål å trekke nye kunder til butikken. Samtidig skal man stelle godt med de som kommer tilbake gang på gang.
– Våre kunder er arvesølvet, så de skal vi bære på gullstol og aldri, aldri glemme. I tillegg er tidene nye, og yngre kundegrupper kommer i større grad. Og det er en tilvekst vi er avhengig av. Vi ser på oss selv som «stasjonsmesteren». Volvo står for noen standarder som passer nordmenn. Det gjelder slik som at vi er aktive og gjør ting i helgene.
For å fylle etterspørselen i markedet gjør JM Auto også et grep for de som ser etter et alternativ til ny bil.
– Vi kaller det Volvo Select, og henter ca. 30 nyere biler fra Sverige hvert år. Disse er rundt ett år gamle, og selges med nybilgaranti. Disse bilene framstår som nye og med lav kilometerstand, og kan være et alternativ for noen.

Fortere og fortere
Grunnholdningen hos JM Auto er at de store endringene innen bransjene ikke er noe man kan gå rundt å frykte. Samtidig må man hele tiden være på oppmerksomme.
– Vi er alltid på vakt etter endringer som skjer. Vi skal være der før konkurrentene for å skape et fortrinn. Og vi skal være lette på labben i forhold til endringer. Det gjelder både kompetanse og holdninger. Så vi skal være våkne, avslutter daglig leder Ove Hagen hos JM Auto.