Stor interesse for Kodiaq

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Interessen for Skodas nye, store folke-SUV er kjempestor.

Det viste tilstrømningen til før-premieren i Arendal, hvor 200 forventingsfulle benyttet anledningen til å se, men ikke kjøre nyheten som har fått enorm oppmerksomhet. Den store, velutstyrte SUV‘en har allerede fått karakteristikker som «ny livstilsbil‘, «giga-SUV» og «prisbombe». Og skal vi dømme etter reaksjonene rundt bilen da signingsferden gjorde noen timers stopp hos Gromstad Motor Stoa, vil vi få se mange Kodiaq‘er på veiene etter hvert.

Kick-start
- Vi er kjempefornøyde. Dette ble en skikkelig flott kick-start for Skoda Kodiaq og det hersket ingen tvil om at de mange fremmøtte var begeistret, sier daglig leder Leif Christian Gromstad.
- Vi solgte biler under før-premiere. Og vi har solgt fire-fem biler usett på forhånd, så dette ser veldig lovende ut.
Gromstad registeret at de fremmøtte ble spesielt imponert over størrelsen, ikke minst innvendig.
- Faktisk er ikke Kodiaq mer en to centimeter lengre enn Octavia, men plassutnyttelsen er fantastisk, sier han.

SUV for alle
Skoda Kodiaq er virkelig en stor familiebil for alle behov. Den kan man få som 5- eller 7-seter, med to- eller firehjulsdrift, med manuelt eller automatgir. Alle varianter med topp sikkerhet og komfort - og full av assistansesystemer og naturligvis Skodas velkjente Simply Clever-løsninger.
Nye Kodiaq leveres med flere motoralternativer. Utgaven med forhjulsdrift kan leveres med bensinmotorer på 125 eller 150 hk eller 2 liters diesel med 150 hk. Med firehjulsdrift kan man velge mellom bensinmotorer på 150 eller 180 hk og dieselmotorer på 150 eller 190 hk.
Importøren tror utgaven med firehjulsdrift, 190 hesters dieselmotor og automatgir blir norske Kodiaq-kjøperes favoritt.

Premiere 10. mars
En optimistisk Skoda-forhandler Leif Christian Gromstad opplyser at den offisielle norske Kodiaq-premieren blir 20. mars.
- Da blir det full anledning til både se og prøvekjøre denne spennende bilen, sier han.