Stor og sprek SUV-bamser

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Endelig er Kodiaq klar for norske jaktmarker! Forventningene til Škodas nye store SUV har vært skyhøye og forhåndssalget rekordstort. – Kjempegøy! Vi har solgt over 15 biler før noen har fått sjanse til å prøvekjøre bilen, sier Škoda-forhandler Leif Christian Gromstad,

Škodas første store SUV skaper furore. I Arendal strømmet over 200 personer til forhåndsvisning, og mange ble så betatt at de sporenstreks bestilte bil.
I disse dager er ventetiden over.Kodiaq‘en er på plass og kan prøvekjøres. Det betyr travle dager hos Gromstad Motor Stoa.
– Det er fantastisk å oppleve den store interessen, sier daglig leder Leif Christian Gromstad, som er skråsikker på at gamle og nye Skoda-kunder blir enda mer entusiastiske når de får prøvbekjørt bilen.
Den 4,7 meter lange SUV-en er en all-rounder, og passer like godt på parkeringsplassen utenfor kontoret som på vei til hytta.

Mulighet for syv seter
Škoda er kjent for å levere praktiske løsninger som imponerer de fleste, og Kodiaq er intet unntak. Til tross for at bilen kun er fire centimeter lengre enn Octavia er den innvendige plassen større enn det man finner i de fleste andre SUV-er i denne klassen. Baksetene kan også flyttes inntil 18 centimeter i lengderetningen og har individuelle justerbare rygger – løsninger som sikrer full fleksibilitet. Det vil også være mulig å bestille Kodiaq med en tredje seterad, og SUV-en er dermed Škodas første syv-seter.
Bagasjerommet til femseters-versjonen måler imponerende 720 liter med baksetene oppslått. Ved behov for mer plass kan bakseteryggen legges ned i en 40/20/40-fordeling, og bagasjeplassen kan økes opp til 2065 liter. Med et nedfellbart passasjersete kan den store SUV-en frakte gjenstander på opptil 2,8 meter.
Kodiaq kan også leveres med elektrisk åpning av bakluken og Škodas slagord «Simply Clever» er naturligvis inkorporert i utviklingen av Kodiaq, med praktiske og enkle løsninger som gjør hverdagen lettere. Totalt sett har nye Škoda Kodiaq mer enn 30 «Simply Clever»-løsninger – hvorav syv er helt nye, blant annet det nye dørbeskyttelsessystemet.

Nytt infotainment-system
Škoda Kodiaq introduseres med en helt ny funksjonalitet, som innebærer at bilen alltid kan være online, noe som således tilfører Kodiaq en helt ny dimensjon i forhold til navigasjon, informasjon og underholdning.
Infotainment online innebærer at navigasjon og trafikkinformasjon vises i nåtid med de mulighetene det gir. Med navigasjonssystemet «Columbus» vil f.eks Google Street View og andre nettløsninger være tilgjengelig online. Kodiaq har også første Škoda modell få «emergency call» systemet som aktiveres automatisk ved en ulykke.

Flere nye assistentsystemer
Kodiaq er godt utstyrt med førerassistentsystemer. Flere av systemene som er tilgjengelig har tidligere kun blitt levert i mer eksklusive bilmodeller. En del av disse vil bli levert som standardutstyr, mens andre vil være tilgjengelig som ekstrautstyr – enten separat eller som en del av en pakke.
Én av nyhetene er Trailer Assist som gjør at bilen tar over styringen når man rygger sakte med en tilhenger. En annen nyhet i Škoda sammenheng er det såkalte Area View-systemet. Ved hjelp av kameraer foran, bak og i speilene, gir det deg mulighet til å få komplett oversikt over hva som befinner seg rundt bilen.
Ved å ta i bruk det virtuelle ovenfra-og-ned-bildet får du full oversikt i uoversiktlige situasjoner og i terrenget.
Kodiaq leveres med Front Assist med nødbremsassistent som standard. Adaptiv cruise control, blindsoneovervåkning, fjernlysassistent og Lane assistent er standard fra nivået Ambition.
Kodiaq leveres i tre utstyrsnivåer, alle godt utstyrt med en rekke nyheter, Nyheten lanseres med fem forskjellige motoralternativer, to forskjellige TDI dieselmotorer og tre TSI bensinmotorer.