Super bil på super vei!

Hans Vidar Levinsen, Agderposten Medier

Kombinasjonen av ny bil og ny vei er rett og slett ganske så lekkert, og når kan man sette en bil på tvers av en motorvei for å ta kule bilder? Det kan man bare få til før veien er åpnet og om man får lov av de som lager den nye veien.

Åpner 2/12
Den nye strekningen på E18 mellom Rugtvedt og Dørdal skal åpne 2/12 klokken 12, en flott ny firefelts motorveistrekning som erstatter veier med fartsgrenser på 70 og 60.

Man kan jo undres over hvilket sted folk fra Sørlandet nå skal «tagge» i sosiale medier når de er på reise til eller fra Oslo i 2020, for Feset Bedehus kjører man jo ikke lenger forbi når den nye strekningen på E18 åpner i desember.

Kraftfull Supra
Den nye Toyota GR Supra har en 3 liters rekkesekser med turbo og direkte innsprøytning med 340hk og 500NM som leveres kontant og direkte til bakhjulene. Du må med andre ord beherske gassfoten for å ikke lage hjulspinn. Ferden fra 0-100 gjøres unna på 4,3 sekunder på tørt høstføre, med en lyd som er med på å gjøre opplevelsen svært så vanedannende.

Når vi spør en som har kjørt tidligere versjoner av Supra om den fortsatt er «vill og gal», så får vi et bekreftende svar tilbake, den er fortsatt rå og heftig, men det er akkurat som om den nå ikke forsøker å ta livet av deg, som du kanskje kunne oppleve at noen tidligere versjoner av Supra hadde et inderlig ønske om. For å si det med andre ord, så er råskapen nå litt lettere å holde kontroll over.

Sportsbil
Toyota Supra er inspirert av og har aner tilbake til den legendariske Toyota 2000GT tilbake på 1960-tallet. En toseters coupé sportsbil som ikke er laget for at det skal være lekende lett å sette seg inn i bilen, men som er lav og kul og sportslig.

Setene som man kan kjenne igjen fra en BMW Z4 er meget komfortable når man vel har fått plassert seg ned i dem, og det er meget lett å trives i førermiljøet i en Toyota Supra. Trådløs tilkobling av Apple CarPlay er også noe som er hentet fra BMW, og som det er veldig lett å sette pris på i denne bilen.

Ikke en volumselger
Vi tar en liten prat med Kristian Fredli hos Toyota Arendal, og han kan avsløre at Toyota Supra ikke er en volumselger for Toyota.

-Med en prislapp på omkring 950 000 er det ikke så mange som har muligheten til å prioritere såpass mye på en bil som har 2 seter.

-De som er på jakt etter en sportsbil derimot vet hva Toyota Supra står for av kjøreglede, ytelser og opplevelser, og synes nærmest at dette blir et rimelig valg sammenlignet med andre sportsbiler i Norge.

-Til å være sportsbil har den også et nærmest overraskende stort bagasjerom, så her kan to personer virkelig dra på langtur og ha med seg den bagasjen man trenger.

Mye oppmerksomhet
Når du stopper for å ta en pause med en Toyota Supra får du svært mye oppmerksomhet fra folk i alle aldre som er glad i bil, så du bør helst ikke være redd for oppmerksomhet i en Toyota Supra.

Det du likevel husker best etter å ha kjørt denne bilen er kjøregleden, lyden, akselerasjonen og følelsen av at du helst burde vært en tur på Autobahn med den, og på svingete vestlandsveier og i Nord-Norges majestetiske kystnatur. Den gir deg rett og slett utfartstrang, og du tar som regel lengste veien hjem med den.

Dersom du bare låner den må du være oppmerksom på at du kommer til å savne den, dypt, etter å ha levert den tilbake igjen.