Tøff premium varebil

Av Jens P. Christensen, Agderposten Medier

Barske Hyundai Grand Santa Fe er en luksuriøs, topp utstyrt varebil med fullblods personbilkomfort.


– Nye Grand Santa Fe er virkelig en premium varebil med stor V, sier Hyundai-forhandler Stig Rune Aasen. – Perfekt for de som trenger en romslig arbeidsbil med alt tenkelig utstyr og fantastisk fremkommelig.
Den tøffe og elegante SUVen på grønne skilter er spesialtilpasset norske forhold. I tillegg til super kjørekomfort og fremkommelighet, har bilen et hav av bagasjeplass på hele 1842 liter.
Og en kraftig og drivstoffeffektiv dieselmotor på 2,2 liter og 197 hk. gir bilen krefter som gjør kjøreturen behagelig selv med fullastet bil.

For alle forhold
Nye Grand Santa Fe vil være en perfekt match for dem her behov for en arbeidsbil med mye plass, men samtidig vil unne seg topp kjørekomfort, mener Aasen. Bilen byr på utrolig god komfort både på ulendte skogsveier og på landeveien. I byen er den lettmanøvrert med god oversikt, ryggekamera og parkeringsassistent.
Dessuten er det verdt å merke seg at den store bilen er en av de sikreste bilene testet av EURO NCAP, hvor nyheten selvsagt fikk fem stjerner i testen. Kollisjonsputer med lavere trykk forhindrer skadene som kan oppstå grunnet aktivering av kollisjonsputer. Systemet består av side- og gardinkollisjonsputer samt kollisjonspute for knær ved førersetet.

Sikker og komfortabel
Syv kollisjonsputer omgir fører og passasjerer ved en eventuell kollisjon. En kombinasjon av airbager foran og på sidene, samt en kollisjonspute gardin som dekker både foran og bak. I tillegg er Hyundai Grand Santa Fe utstyrt med kneairbag som beskytter førerens bein.
Hyundai påpeker at førermiljøet i Grand Santa Fe er blant klassens romsligste og mest komfortable. Interiøret er stilfulltt og komfortabelt interiør med materialer i høy kvalitet.

Nyttige assistenter
Nye Grand Santa Fe er spekket med utstyr, ikke minst avanserte og nyttige «assistenter», som nedstigningsassistent og bakkestart-assistent
Hvis man skal kjøre ned bratte bakker vil nedstigningsassistenten sørge for at bilen holder jevn fart og at hjulene ikke låser seg
Dessuten hjelper naturligvis Grand Santa Fe føreren å parkere. Med smartpark-funksjonen søker systemet etter parkeringsplass mens man kjører. Når en luke er funnet, parkerer bilen seg selv uten at førenen trenger å gjøre annet enn å regulere gassen og brems.
Filskifte-assistenten er utviklet for å advare sjåføren hvis bilen kommer ut av kjørefeltet. Filskifteassistenten gir varsel til føreren i form av vibrering i rattet.
Den nye modellen er utstyrt med Xenon hovedlys og LED blinklys. LED kombinasjonslykter bak og elektrisk innfellbare speil.
Bilen er for øvrig utstyrt med at aldeles fortreffelig ryggekamera.