Tipo tilbake etter 22 år

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Tipo er noe så uvanlig som en italiensk Golf-utfordrer.
Fiats april-overraskelse er en elegant, velutstyrt og svært prisgunstig familiebil som lanseres både som fem dørs kombi og stasjonsvogn
.

Det har vært stille fra den norske Fiat-importøren en stund. Derfor er det ekstra stas for staben hos RSA BIL i Arendal at nye Tipo beskrives som en de viktigste Fiat-lanseringer i nyere tid.
Mange forbinder Fiat med små, kjappe sedaner. Men den italiensk bilgiganten har sterke tradisjoner også med familiebiler. For Fiat-entusiaster vekker Tipo-navnet gode minner Forrige generasjon Tipo ble lansert i 1988 og ble kåret til Årets Bil i Europa. I 1995 ble den erstattet av Bravo.
Nå børstes støvet er Tipo-navnet i en europeisk offensiv basert på dynamisk design, funksjonelle løsninger og topp moderne utstyr
.
Funksjonell og velutstyrt
Femdørs Tipo måler 4,37 meter fra støtfanger til støtfanger og har bagasjerom på 440 liter. Stasjonsvognen er 20 centimeter lenger, og plasserer seg dermed som en av de største i klassen. Bagasjerommet i stasjonsvognen er på 550 liter
Nye Tipo er romslig, men kompakt og Tipo byr på fleksible og praktiske løsninger, både i kupé og i bagasjerom.

Prisgunstig
For å utfordre klassefavorittene priser importøren nye Tipo aggressivt. Femdørs-utgaven starter på omkring 230.000, med 1,4-liters bensinmotor, manuell girkasse og utstyrsnivået Pop. For 40.000 kroner ekstra, får man 1,4-literen med 120 hestekrefter og i Lounge-versjon, det vil si en god del mer utstyr.
Stasjonsvognen vil nok bli mest attraktiv i Norge. Den starter på omkring 240.000, med 1,3-liters dieselmotor på 95 hestekrefter, i Pop-utgave.

Må prøves
Legger man 40 lapper til på bordet kan man velge mellom 1,6-liters diesel på 120 hestekrefter og automat, eller 1,4-liters bensin på 120 hestekrefter og manuell girkasse, begge i Lounge-utgave.
– Nye Tipo er en kjempefin bil med god plass og mye utstyr. Det er absolutt en bil som må prøves, sier Didrik S. Aronsen, som gleder seg til å vise frem vårnyheten fra Italia.