Tok nesten helt av med AMG A35 på Gullknapp

Hans Vidar Levinsen, Agderposten Medier
Arendal Lufthavn Gullknapp er rett og slett ganske stor når du kjører ut på rullebanen med en AMG A35 i fargen Sun Yellow, og du selv blir ganske liten når du rusler ut av bilen og ut på rullebanen for å ta bilder av bilen. Man blir rett og slett ganske liten utpå flystripa, en opplevelse i seg selv.

Testet AMG A35 i en uke
Fargen Sun Yellow synes jeg kler bilen godt, men den finnes naturligvis i mer beskjedne farger, og bakspoileren er ekstrautstyr, men har du ikke noe imot en del oppmerksomhet så er dette oppsetet ganske så synlig. Inne i bilen sitter man veldig godt, og om man er litt over middels glad i design blir man sittende en stund og se på de mange lekre designdetaljer i interiøret. Svært mange av dem er jo tilgjengelig i vanlig A-klasse også. Ratt med brytere og knapper for å justere kjøremodus, støtdempere og ABS er AMG. De 306hk som bor i bilens motor kan levere langturkomfort som er meget god, og samtidig svært vanedannende sportslige egenskaper til svingete vei, du bare velger det kjøremodus du ønsker at bilen skal levere.

Snakke med bilen
Nye Mercedes-Benz A-klasse kan man snakke med, på engelsk. Man bare sier «Hey Mercedes», også svarer bilen «What can I do for you?». Hele smørbrødlisten over kommandoer bilen forstår seg på kan jeg ikke gå gjennom her, men sier du «I am cold» så setter bilen opp temperaturen med 1 grad, og «I am hot» så reduseres temperaturen i bilens klimaanlegg med en grad. Man kan be bilen endre interiørfarge, og man kan få den til å åpne trekket som skjuler glasstaket, åpne menyer så man slipper å trykke seg inn i dem, og mye mye mer. Det gir rett og slett følelsen av at bilen er en aldri så liten teknologibombe.

Familiebil
Med romslig baksete der folk opp til ca 185cm bør få plass til både hode og knær, og et bagasjerom som rommer 370 liter bagasje, så bør denne bilen kunne passe godt til en familie.

En familiebil som leverer særdeles godt på både design morofaktor, da er det så man gleder seg til hver tur med bilen. Men hvorfor tar man med en familiebil på en flystripe? Vel, AMG A35 har 306hk og 400NM og turen fra 0-100 går unna på 4,7 sekunder, og farten på en flystripe trenger ikke å stanse på 100 eller 110 som den fort må på en motorvei. Men det er jo sentralt at man bremser ned i god tid før man når enden av rullebanen, for den tar ikke av fra bakken, så teknologisk er den ikke.

Agder Bil
Hos Agder Bil kan de hjelpe deg med å bestille nye A-klasse, enten du vil ha en mer vanlig versjon eller du går for en AMG-utgave. Startprisen for AMG A35 er på 652 900, så kommer det jo litt an på hvor mye ekstrautstyr du vil ha med, for det er mye man kan velge å ta med.

Det som er inkludert i prisen er kjøregleden man får i det daglige.