Tommelen opp for bilfesten

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
To dagers bilfest i håndballheltenes amfi ble en fulltreffer med flere tusen besøkende, nyhetsboom og stor kjøpelyst . Over 200 nye modeller ble beskuet og prøvekjørt. Ti spennende premiérer skapte ekstra engasjement og programmet ble krydret med heftig trailshow, veteranbiler, digitalt rallycross og andre go’biter. Ikke rart messekomitéen var et unisont, stort smil da festen var over.

Sørlandets Bilmesse ble arrangert for 19. gang og publikum strømmet til Sparebanken Sør Amfi helt fra bilhøvdingen Havva Mo åpnet festen lørdag morgen, akkompagnert av Stinta Skolemusikkorps
– Veldig moro med den store interessen, og ekstra hyggelig at kjøpelysten var enda større enn tidligere. Forhandlerne kan fortelle om mange salg og enda flere avtaler, kunne en strålende fornøyd Dag Rekdal i messekomiteen konstatere søndag kveld.

Stor kjøpelyst
– Det er sannsynlig at forhandlerne har solgt omkring 50 biler på messen. I tillegg kommer alle salgene i etterkant, sa han.
Publikum fikk servert alle nye modeller, i alle størrelser og prisklasser. Naturligvis var innslaget av elbiler og hybridbiler større enn tidligere.
Rundt forhandlernes stands gikk praten livlig om hestekrefter, utstyr og kroner. Og mange benyttet anledningen til å prøvekjøre de fristende nye modellene. Forhandlerne hadde prøveklare biler parkert utenfor hallen.
Attraktive premiérer
Premiérer er de aller viktigste trekkplastre under bilmesser, og forhandlerne hadde virkelig jobbet intenst for å fremskynde lanseringer av nye modeller. Hele ti ferske nyheter ble avduket i løpet av de første timene lørdag. Premiéremodellene var Honda HR-V, Mitsubishi L200, Hyundai Tucson, Skoda Superb, Ford Galaxy, Ford S-MAX, Peugeot 208, Renault Kadjar og Toyota Auris. I tillegg hadde importøren tillatt en tyvtitt på sportsbil- ikonet Mazda MX-5 som skal ha Norges-premiére til våren.

Spektakulært og nostalgisk
Strålende sensommervær var ikke ideelt messevær, men arrangørene var fornøyd med publikumsoppslutningen. Finværet var naturligvis svært kjærkomment for dem som sørget for utendørsaktivitetene.
Trailmesteren Ole Kristian Sørensen imponerte med spektakulær oppvisning på motorsykkelen, tre dager før han dro til Spania for å kjøre VM-konkurranser. Dessuten kunne publikum oppleve rallybiler og veteranbiler, mens alltid tilstedeværende Roar Josephsen sørget for at de yngste fikk prøve sine ferdigheter bak rattet.
Også inne i storhallen kunne publikum både teste sine kunnskaper og få god informasjon om bilrelaterte emner. Representanter for bank, finansiering og forsikring var sammen med garasjeleverandør og bildekor-eksperter hjertelig til stede, mens bl.a. Opplæringskontoret for bilfag satte bilentusiaster på prøve med bildel-konkurranse.

Ga mersmak
Stormønstringen markerte et jubileum for bilbransjen. Første bilmesse ble arrangert i Arendal i 1995, og årets messe var den 19. i rekken. De 17 første mønstringene ble arrangert i Arendal sentrum på forsommeren, inntil bilbransjen valgte å flytte innendørs i fjor.
Mye tyder på at også 2016-messen vil finne sted i storhallen, men bilbransjeforeningen skal oppsummere erfaringene før beslutningen blir tatt.
--