Toppscore for ny Avensis

Agderposten medier
Den nye Toyota Avensis får toppscore for sikkerhet. Ble tildelt fem stjerner fra Euro NCAP.

Programmet består av fire områder – beskyttelse av voksne, barn og fotgjengere, samt sikkerhetssystemer (siden 2009). Sistnevnte inkluderer systemer som bidrar til å unngå ulykker og som begrenser skadene, slik som automatisk nedbremsing, elektronisk stabilitetskontroll og fartsbegrenser.
Den nye Avensis scoret jevnt høyt med 93% for beskyttelse av voksne, 85% for beskyttelse av barn, 78% for fotgjengere og 81% for sikkerhetssystemer.

Maks poeng for sidekollisjon
Avensis oppnådde også en maksimal poengsum for sidekollisjon med en barriere, med god beskyttelse for alle kritiske områder på kroppen. I den enda mer krevende stolpetesten var også beskyttelsen god.
Euro NCAP kommenterte spesielt de gode resultatene for Avensis‘ autobrems i nødsituasjoner, som inngår i sikkerhetspakken Toyota Safety Sense, og som er standard på Avensis.

Belønner innsats

Karl Schlicht, Toyota Motor Europas EVP sa: «Vi er veldig fornøyd med dette resultatet, som belønner vår innsats for å forbedre sikkerheten på veiene, gjennom en bred utrulling av vår nyeste teknologi som bidrar til dette.»
De gode resultatene gir Avensis omtale på Euro NCAP nettsted i rangeringen av de sikreste familiebilene og de sikreste firmabilene.