Toyota RAV4 – nå også som ladbar hybrid!

Hans Vidar Levinsen - Agderposten Medier

Vi ble med Toyota Norge til Kenshiki Forum i Amsterdam i januar for å hilse på den nye ladbare Toyota RAV4. Det er noen forskjeller i utstyr på dagens hybridmodell og den ladbare hybriden som kommer. Den ladbare RAV4 får mulighet for strømuttak i bagasjerom, klimaanlegg som kan fjernstyres og forhåndsinnstilles fra en app, samt en forbedret multimedialøsning med støtte for Apple CarPlay og Android Auto. Head-Up display kan man også velge til den nye ladbare RAV4. Røde sømmer i interiøret er også spesielt for den ladbare Toyota RAV4.

Prisen
En ladbar hybrid har et større batteri, har en mye høyere systemeffekt, og er dyrere å produsere, men takket være det norske avgiftssystemet så blir ikke prisen høyere enn for hybridversjonen av RAV4 som er på markedet i dag.
En startpris på kr 474 000 (levert Oslo), og med det meste av utstyr på plass havner prisen rundt kr 557 000. Dermed er det mange hos Toyota Norge som håper på at Toyota RAV4 skal bli en av de mest solgte ladbare hybridene i Norge.

Bagasjerom og hengervekt
En del ladbare hybrider bruker av plassen i bagasjerommet til batterier, og det skjer også i RAV4, men i all hovedsak skjer dette «under gulvet» i bagasjerommet. Volumet er på 520 liter i den ladbare hybriden, mens hybriden har 60 liter mer plass under bagasjeromsgulvet.
Bakerst i bagasjerommet er det en luke i gulvet, og et romslig rom der alt av ladekabler kan ligge uten å oppta noe plass i bagasjerommet.
Den ladbare hybriden kan også trekke henger, med en hengervekt på inntil 1 500kg, det er bare 150kg mindre enn hybridversjonen av RAV4 kan trekke.

Hybriderfaring
Toyota har god nytte av sin lange erfaring med å lage hybrider, og selv om RAV4 nå kommer som ladbar hybrid, så vil den oppføre seg som en hybrid når man drar på langtur, og dermed sørge for et hyggelig lavt forbruk også på langturene.
Bensinmotoren som kombineres med de to elektriske motorene er den samme som man finner i hybridversjonen av RAV4, noe som gir en ganske heftig systemeffekt på hele 306hk. Dette flytter plugin-hybriden av RAV4 fra 0-100 på meget kvikke 6,2 sekunder.
Varmepumpeteknologien som brukes i Prius er også med i den ladbare RAV4, noe som får ned forbruket når det er kaldt ute.

Kommer til høsten
Toyota Norge forventer biler til Norge i september/oktober i 2020, og de har blitt lovet bra tilgang på biler til Norge. Dermed er det mange som nå bestiller sin ladbare RAV4 som vil få den før 2020 er over.
Du er velkommen til å komme innom Toyota Arendal for å bestille din ladbare Toyota RAV4!