Tyvtitt på nye Tiguan

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Nye Volkswagen Tiguan er snart er på markedet. Vi har tatt en tyvtitt på den nye SUV‘en.
Et eksemplar av den nye SUVen er på «signingsferd» kysten rundt og hadde noen få timers stopp i Arendal, hvor VW-forhandleren inviterte til eksklusiv tyvtitt.
Det ble litt ekstra spennende fordi Kong Vinter også laget et kraftig comeback samme dag. Men salgssjef Lars Gommerud kunne glede seg over stor oppslutning og ikke minst åpenbar begeistring for bilen.

– Tiguan er ny fra innerst til ytterst og det er åpenbart at de fremmøtte er svært fornøyde meddet de ser. Vi gleder oss virkelig til å få bilen i butikken, sier han.
Sporty design
Den nye Volkswagen Tiguan er den første SUV‘en fra Volkswagen Group som er basert på den såkalte MQB-plattformen, en fremtidsrettet plattform som brukes av en rekke biler fra Volkswagen Group.
MQB-plattformen forbedrer alle aspekter ved Tiguan. Designet er sporty og vekten er redusert med 50 kg i forhold til forrige modell med Euro 5-motorene.
Det er gjort store forbedringer når det gjelder innvendig plass og bagasjerom. Volumet i bagasjerommet er på 615 liter, eller hele 1655 liter med setene nedfelt - og dette er en økning på 145 liter fra tidligere.

Nye drivstoffvennlige motorer
Også motorene er nye og mer drivstoffvennlige enn tidligere. Et bredt spekter av åtte motorer tilbys med alt fra 115 til 240 hestekrefter som åpnes fortløpende for bestilling. Selv om motorene er kraftigere, er de opptil 24 prosent mer drivstoffeffektive enn Euro 5-motorene i forrige modell.
Det nye systemet med 4MOTION Active Control gjør det også enklere enn noensinne å tilpasse firehjulstrekksystemet til underlaget. Bilen er også konstruert for tilhengervekt på inntil 2500 kg, og tilbys selvfølgelig med Trailer Assist, det nye tilhengerassistentsystemet.

Assistentsystemer
Assistentsystemer som Front Assist med City nødbrems, adaptiv cruise control og Lane Assist kjørefeltassistent er standard. Andre innovasjoner innebærer blant annet Active Info Display og Head-up display, Google Street View, trafikkinformasjon og informasjon om ledige parkeringsplasser. App Connect er standard i Norge og gjør at du kan speile innholdet fra din smarttelefon på bilens infotainmentskjerm.
Den nye Volkswagen Tiguan er en revolusjon når det kommer til designet, mener Volkswagen.

Større og mer dynamisk
Den har en visuell profil som skiller den fra sine konkurrenter, og linjer som skaper en harmoni mellom interiøret og eksteriøret.
Nye Tiguan er større enn forgjengeren. Bilen er 6 centimeter lenger, akselavstanden er forlenget med 7,7 centimeter og den er 3 centimeter bredere enn tidligere. Samtidig er bilen 3,3 centimeter lavere enn før, noe som er med på å gjøre den nye modellen både mer dynamisk og aerodynamisk med redusert luftmotstand.

Fotgjengerbeskyttelse
Fronten er også markant med en bred grill, full-LED frontlykter og – avhengig av utstyrslinje – en kromlist på tvers over frontlyktene. Panseret er høyere enn tidligere, og tornadolinjen over dørhåndtakene bekrefter bilens tøffe karakter. Linjen går også gjennom LED-lyktene bak på bilen og forsterker både aerodynamikken og det tøffe designet.
Bilen er også designet for å være så skånsom som mulig med sine omgivelser. Dette innebærer fotgjengerbeskyttelse med aktivt panser, standardutstyr i Norge, hvor en mekanisme hever panseret hvis en fotgjenger eller syklist kommer i kontakt med dette ved en kollisjon. Dette øker gapet mellom den harde motoren og det relativt myke panseret, og dermed reduserer risikoen for alvorlige hodeskader.