Ustoppelig dobbelt-premiére

Jens P. Christensen, Agderposten Medier
Subaru slår til med ustoppelig dobbelt-premiére. To helt nye utgaver av populære modeller. Nye Impreza og XV er svært forskjellige, men har umiskjennelig Subaru-DNA. Det betyr rå fremkommelighet, kjøreglede av ypperste klasse og det eminente assistansesystemet EyeSight.

– Subaru overdriver ikke akkurat lansering av nye modeller. Desto mer spennende og morsomt er det at vi kan slå til med en dobbelt-premiére. At det er to populære modeller som lanseres i helt nye utgaver gjør det ekstra morsomt, sier Jim Tore Benestvedt hos Grimstad Bil, som nå inviterer lojale Subaru-kunder og andre interesserte til visning og røvekjøring av nyhetene.
– Begge nyhetene er bygget på nye plattformer og et virkelig nye fra innerst til ytterst. Både XV og Impreza er blitt enda flottere, enda mer velutstyrte og lever fortsatt opp til Ustoppelig-signaturen. Dessuten har begge nyhetene altså fått det unike Eye Sight-systemet. Det er et fantastisk stort pluss for kundene, sier han.

Bestselgeren
SUVen XV er Subarus bestselger i SUV-landet Norge. XV ble lansert i 2012 og er Subarus minste SUV.
– Subaru har et godt rykte og det er ingen tvil om at nye XV vil leve opp til forventningene, mener Benestvedt.
– Bilen har fått et enda flotte utseende og den er romsligere enn første generasjon. Interiøret i bilen er slik alle bileiere vil like og alle instrumenter er enkle å forholde seg til, sier han.
Nye XV kommer med 1,6 eller 2,0 liters bensin boxermotor. Giringen i XV skjer trinnløst gjennom Subarus Lineartronic girkasse og Subarus symmetriske firehjulsdrift, en enkel og vedlikeholdsfri løsning for AWD system.

Impreza
Subaru introduserte Impreza i 1992 og i Norge vil Impreza-navnet ennå i mange år forbindes med Petter Solberg. Han ble verdensmester i en Impreza WRX STI i 2003.
Nå har Subaru trukket seg ut av WRC-sirkuset og de siste årene hatt mest fokus på små og store SUVer. Men Impreza lever i beste velgående – og nå altså i helt ny utgave.
Kjøreegenskaper og sikkerhet er hovedfrkus for nye Impreza,som i likhet med XV er laget på Subaruas nye «Global Platform» som det har tatt fem år å utv ikle.

Himla fin bil
– Nye Impreza er blitt en himla fin bilm, sier Jim Tore Benestvedt.
Nye Impreza lanseres som fem dørs kombi her i Norge. Nyheten kommer med 1,6 eller 2,0 liters bensinmotor i kombinasjon med Lineartronic girkasse og Subarus anerkjente AWD-system.
I følge Subarus eksperter er nye Impreza mer stabil på veien, krengingen er redusert med 50 prosent og tyngdepunktet er senket med 0,5 cm. Dessuten er karosseriet mellom 70 og 100 prosent stivere.
Det meldes at den ferske Impreza-utgaven er klargjort for el- og hybridløsninger og møter alle krav som er forventet frem til 2025.

EyeSight
Begge premiéremodellene er utstyrt med Subarus anerkjente førerassistansesystem Eye Sight som hjelper føreren å holde fart og avstand, nødbremser og varsler om vinglete kjøring.
Systemet består av pre-kollisjons bremsing, pre-kollisjons gasskontroll, adaptiv fartsholder, pre-kollisjons bremsing, start-varsling, filskift-varsler og vinglevarsler.
EyeSight reagerer raskere enn andre sofistikerte løsninger. Det er bekreftet i omfattende tester, hvor EyeSight vant foran bl.a. City Safe System fra Volvo. EyeSight vant fordi det har raskere responstid og en bedre evne til å unngå skader og uhell.