Ustoppelig og full av kjøreglede


Jens P. Christensen, Agderposten Medier
En helt ny bil med helt nytt navn lyser friskt opp i novembermørket – full av eleganse, dynamikk, futt og kjøreglede. Og naturligvis ustoppelig.

Nye utgaver av velkjente modeller blir lansert med jevne mellomrom, men det er langt mellom helt nyskapte biler. Som Subarus nye Levorg Sports Tourer, en stilig, romslig og sportslig stasjonsvogn med permanent firehjulstrekk og krefter i massevis.
– Subarus motto er jo «Ustoppelig», og dette er virkelig en bil for dem som prioriterer sikker fremkommelighet, kjøreglede og god plass, sier Jim Tore Benestvedt hos Grimstad Bil. Han er svært fornøyd med den nye stasjonsvognen som erstatter Legacy i Subaru-kolleksjonen.

«Fantastisk kjøreglede»
– Levorg er fantastisk god å kjøre. Med lavt tyngdepunkt, sprek motor, automatgir og permanent firehjulstrekk gir denne bilen helt spesiell kjøreglede, mener forhandleren, som er sikker på at nyskapningen vil appellere til langt flere enn Subaru-menigheten.
Når Subaru lanserer en helt ny modell er ikke oppskriften noen bombe:
I Levorg finner man Subarus anerkjente permanente firehjulsdrift – Symmetrical All-Wheel Drive og Lineartronic automatgir, koblet sammen med en nyutviklet 1, 6 liters DIT-bensinmotor med direkteinnsprøyning og turbo med hele 170 hk.

Sprek motor
Den 1,6-liters turbobensinmotoren er av Subarus velkjente boxer-type, hvor sylindrene ligger horisontalt i stedet for vertikalt. Med 170 hestekrefter og et dreiemoment på 250 Nm fra 1.800 til 4.800 omdreininger er kraften tilgjengelig over et bredt spekter. Det merkes godt ved forbikjøringer.
Akselerasjonen fra 0 til 100 km/t på 8,9 sekunder kvikkere enn normalt i norske stasjonsvogner.

Optimalt veigrep
Ikke uten grunn er Subaru-biler assosiert med godt veigrep under alle kjøreforhold. Hjuloppheng og perment firehjulsdrift på den nye stasjonsvognen gir begreper som sikkerhet og kjørekomfort en spesiell mening.
Hjulopphenget på Levorg er optimalisert for å gi ypperlig veigrep og Subarus permenente firehjulsdrift er anerkjent over hele verden. Når veiforhldene er krevene gir systemet optimal kontroll med permenent drift på alle fire hjul
Vehicle Dynamcs Control System overvåker og analyserer den virkelige kjøresituasjonen og systemet styrer firehjulsdriftsfordelingen, antispinn og stabilitetskontrollen for optimalt veigrep under alle kjøreforhold.
Dette smarte systemet reagerer i løpet av en brøkdel av et sekund. I tillegg vil Active Torque Vectoring hjelpe føreren gjenom enhver sving. Systemet benytter bremsene på det indre hjulet og fordeler mer av motorkreftene til det ytre hjulet.

For aktiv livsstil
Med nye Levorg sikter utvilsomt Subaru mot yngre kundegrupper. I markedsføringen legges det utilslørt vekt på at bilen er bygget for en aktiv livsstil. Designet er sportslig og barskt – med åpenbare elementer fra produsentens suksessrike bilsportengasjement.
Interiøret er funksjonelt og komfortabelt med høy kvalitet, god benplass og behagelige seter. Bagasjerommet er romslig og bilen har et topp moderne infotainmentsystem med navigasjon og DAB+
.
Topp sikkerhet
Subaru er kjent for god sikkerhet og Levorg er bl.a. utstyrt med syv kollisjonsputer og en motor som forsvinner under kupeen ved krasj.
Tidsmessige aktive systemer som blindsoneindikator, filskiftevarlser og fjernlysassistent er på plass sammen med annet utstyr man forventer i denne prisklassen.
PS. Stusser du på navnet Levorg»? Det står for bokstavpusleriet «Legacy Revolution Touring».